Toni Nadal, durant el seu parlament a Feria Empleo VLC 2019 | @camaravalencia
Toni Nadal, durant el seu parlament a Feria Empleo VLC 2019 | @camaravalencia

Toni Nadal: "És quasi impossible treballar bé amb mala cara"

L'exentrenador de tenis participa en Feria Empleo VLC 2019, jornada en què una cinquantena d'empreses realitzaran més de 1.600 entrevistes de feina

Resiliència. La capacitat de superar l'adversitat. I en aquest sentit l'exemple de Rafael Nadal té la mateixa força que la seua gesta esportiva, qualificada com una de les més importants del nostre esport. S'ha demostrat aquest dijous en l'aplaudiment que l'auditori de la Feria Empleo VLC 2019, ple de gom a gom, ha donat en finalitzar la conferència motivacional del seu oncle i exentrenador Toni Nadal. "S'ha d'intentar no queixar-se massa, perquè és quasi impossible treballar bé amb mala cara", ha apuntat.

El tècnic ha participat en la trobada que organitza la Cambra de Comerç valenciana al Palau de Congressos i que condueix amb elegància la col·laboradora de VIA Empresa, Susana Lluna. En la trobada un total de 46 empreses entrevistaran més de 1.000 candidats al llarg de la jornada. Entre elles, Mapfre, Leroy Merlin, Power Electronics, Big Buy, Banco Mediolanum o Torre Oria. 

"Avui dia vivim en un món en el qual hem fet essencial passar-ho bé, però això va en detriment de la capacitat d'aguantar", ha apuntat Nadal. De resistir. I el públic d'aquest dijous a València és dels que necessita aquest tipus de discursos i que, a més, els agraeix. Gent jove principalment (també alguns sèniors), preparada acadèmicament, que busca una oportunitat de feina –sovint, la primera- i al qual el missatge de la resiliència, de la motivació, de l'esforç, arriba. "La vida ens tracta en moltes ocasions molt bé i s'ha d'intentar ser agraït i intentar no queixar-se més del compte".

L'entrenador afirma que "el problema avui dia no és l'atur juvenil, és el de la gent gran" 

Com la treballadora de 53 anys que ha participat en el torn de paraules per preguntar al tècnic què pot fer ella per superar l'atur. Resistir? Nadal no li ha donat solucions magistrals, però si consells: "No sé què pots fer però cal intentar-ho una vegada i una altra perquè no queda més remei", ha contestat. I una arenga, dirigida a qui vulga escoltar: "El problema avui dia no és l'atur juvenil, és el de la gent gran. Anit li vaig dir a un directiu de la Cambra de Comerç, mentre sopàvem. Des de les institucions cal fer alguna cosa per a ajudar-vos perquè si el meu fill està aturat, jo el puc ajudar; però si jo estic aturat, aquí sí que anem a sofrir", ha reconegut.

Parla l'Administració

Després de la taula rodona, l'auditori s'ha buidat perquè era el moment de les entrevistes, celebrades en les sales de les dues plantes de l'edifici de congressos valencià. Amb tot, a l'auditori la jornada ha continuat amb els parlaments d'Inmaculada Carbonell, coordinadora PICE de Cambra de Comerç València; Mar Marín, subdirectora general de la Fundació CV del Pacte per a l'Ocupació en la ciutat de València i Pedro Domingo, cap del servei de Cooperació Municipal de la Diputació de València. Tots tres han conformat una taula rodona per explicar els esforços de les institucions per abordar la desocupació.

Marín: "Volem que la gent de València es quede i puga viure d'una manera digna en la seua ciutat"

"Volem que la gent de València es quede i puga viure d'una manera digna en la seua ciutat", ha reivindicat Mar Marín, qui ha explicat com va ser el naixement de València Activa fa ara quatre anys, amb el canvi de govern municipal, davant la inexistència d'una agència pública d'ocupació en la capital valenciana. Des de 2015, l'agència ha realitzat 19.000 atencions i un total de 6.000 persones han trobat feina. A més, 4.000 persones han rebut algun tipus de formació dins del seu programa formatiu, ha xifrat Marín. "Sempre diem que buscar treball és un treball i l'actitud és molt important", repeteix Inmaculada Carbonell, coordinadora de la taula. Actitud i resiliència, com diu Nadal.

Més informació
El BBVA anticipa que l'economia valenciana reduirà creixement però augmentarà l'ocupació
Toni Nadal: "L'esport d'elit ha quedat al marge de la crisi"
El mètode Nadal, a la pista i a les aules
Avui et destaquem
El més llegit