La tornada a l'escola dels més vulnerables

La Fundació "la Caixa" i Caixabank lliuren 119.445 'packs' de material escolar a través del programa CaixaProinfància

La Fundació la Caixa facilita la tornada a l'escola de 100.000 nens vulnerables | Cedida La Fundació la Caixa facilita la tornada a l'escola de 100.000 nens vulnerables | Cedida

La Fundació "la Caixa" i Caixabank han facilitat la tornada a l'escola de més de 100.000 nens i nenes vulnerables amb el lliurement de 119.445 packs de material escolar. Ho han fet a través del programa CaixaProinfància i altres entitats socials amb l'objectiu que puguin començar el curs en igualtat de condicions amb la resta de menors. Amb un comunicat, l'entitat ha destacat que la covid-19 va fer que molts infants no disposessin dels recursos necessaris per seguir amb l'educació des de casa. 

"Treballem, sempre compromesos a aconseguir més equitat, perquè els infants i joves que es troben en situacions difícils disposin de més oportunitats; perquè només l’educació pot transformar el futur de la infància", ha explicat el president de la Fundació, Isidre Fainé. Els kits -que varien en funció del nivell del menor (preescolar, primària i secundària)- inclouen una motxilla, un estoig amb un bolígraf multicolor, un llapis, una goma i una maquineta de fer punta, llapis de colors, fluorescents, una llibreta, regles, un compàs, una calculadora i una funda arxivadora ecològica. 

Més info: La Caixa dona 3 milions d'euros més a aliments per a famílies vulnerables

Els lots es distribuiran per tot l'Estat espanyol a través de més de 400 entitats socials que participen en el programa CaixaProinfància. Segons el comunicat, un de cada tres infants pateix pobresa heretada dels pares. "Aquesta situació no només es tradueix en una falta de recursos econòmics, sinó en la dificultat d'accedir a un dret universal: l'educació", avisen des de la Fundació "la Caixa".  

El programa CaixaProinfància treballa durant tot el curs per facilitar ajudes educatives a famílies vulnerables, com el reforç escolar, activitats d'oci, suport psicomotor, atenció logopèdica i equipament escolar. 

Més informació
La Caixa facilita la contractació de 602 joves a Catalunya
La Caixa posa a disposició dels afectats pel Covid-19 atenció psicològica
La Caixa destina 443.610 euros a la lluita contra l'exclusió social
Avui et destaquem
El més llegit