• Empresa
  • Tous creu que hi ha interessos econòmics en la denúncia per estafa

Tous creu que hi ha interessos econòmics en la denúncia per estafa

La companyia interposa un recurs contra la interlocutòria per exigir que s'imposi fiança a l'acusació popular i denunciar que està moguda per interessos "espuris"

Tous té presència als cinc continents amb unes 500 botigues
Tous té presència als cinc continents amb unes 500 botigues
Europa Press
Barcelona
22 de Gener de 2020

La representació jurídica de la companyia Tous ha presentat un recurs contra l'acte pel qual el Jutjat Central d'Instrucció número 1 de l'Audiència Nacional va assumir la competència per investigar una presumpta estafa en la venda de les seves joies i ha acordat les primeres diligències per exigir que s'imposi fiança a l'acusació popular i denunciar que està moguda per interessos "espuris", segons informen a Europa Press fonts jurídiques.

 

El recurs es refereix en concret al fet que l'associació de consumidors i joiers Consujoya, que va promoure la primera denúncia per aquest assumpte, ha estat admesa com a acusació popular en la causa sense que se li exigeixi consignar fiança alguna, tràmit habitual en aquest tipus de procediments però no imprescindible, doncs és el jutge qui decideix si imposa caució i quin és la seva quantia. En aquest cas, no va fixar tal requisit.

 

Al llarg de diverses pàgines, la representació jurídica de Tous carrega a més contra aquesta associació, a qui acusa de moure's per interessos espuris i merament economicistes contra la companyia en una conducta que, assegura, han mantingut al llarg del temps. Detalla, entre altres assumptes, que han promogut prop de mitja dotzena de causes contra l'empresa catalana en jutjats d'instrucció, en la seva opinió, sense raó de ser.

Sobre el contingut en si dels fets denunciats, el director general de Tous, José María Bosch, ha negat davant el jutge irregularitat alguna durant la seva declaració en representació de la firma, investigada com a persona jurídica.

Conforme ha argumentat, les peces objecte de recerca han estat fabricades amb una tècnica denominada "electroforming" i relativament recent que per tant, no està recollida en la Llei de Metalls a la qual s'acullen els denunciants i que és de l'any 1995.