Els treballadors d’Amazon inicien una vaga durant el PrimeDay

Les aturades coincideixen amb els tres dies de més descomptes del gegant del comerç electrònic

Imatge d'un treballador d'Amazon | EP Imatge d'un treballador d'Amazon | EP

Els treballadors d’Amazon del centre logístic de Madrid han iniciat aquest dilluns una vaga de 72 hores coincidint amb el PrimeDay, la jornada de descomptes més grans de la multinacional.

Segons ha informat CCOO en un comunicat, la companyia va presentar una primera proposta a la taula de negociació “després de més de 15 dies d’espera per part de les organitzacions sindicals”. No obstant això, les mesures contemplades eren “insuficients”.

“El document no contempla cap de les propostes presentades per les organitzacions sindicals i, per exemple, estableix un increment salarial de l’1,1% que no permet ni recuperar l’IPC acumulat”, critica el sindicat. És per això que CCOO lamenta “la forma d’actuar de l’empresa”, ja que “no ha fet més que dilatar temps sense trobar un final al conflicte”.

La vaga al centre logístic coincideix amb la celebració del PrimeDay d’Amazon, que comença aquest dilluns a les 12 hores i durarà fins a les 23.59 hores del dimarts 17 de juliol, amb més d’un milió d’ofertes especials per als clients d’Amazon Prime de tot el món.

El gegant del comerç electrònic preveu millorar en aquesta edició els resultats del PrimeDay de l’any passat, on es va vendre un 60% més que el 2016 i es va convertir en l’esdeveniment de compres més gran a Amazon de tota la història, més que el Cyber Monday i el Black Friday.

Crida al boicot a les xarxes socials

Les xarxes socials també s’han mobilitzat a favor dels treballadors d’Amazon. A Twitter s’ha llançat una campanya de solidaritat cap als empleats de la companyia i han fet una crida a no comprar cap producte al gegant del comerç electrònic entre els dies 15 al 18 de juliol.

 

 

Més informació
La compra online de Dia i Amazon arriba a València
Amazon ja fa entregues en una hora a Barcelona
El centre d'Amazon al Prat, a ple rendiment en dos anys
Avui et destaquem
El més llegit