Ultimàtum del personal de terra d'Iberia per organitzar noves mobilitzacions

La protesta del cap de setmana del 27 i 28 de juliol juntament amb les tempestes van complicar l'operativa de l'Aeroport del Prat

Ultimàtum del personal de terra d'Iberia per a noves mobilitzacions | ACN Ultimàtum del personal de terra d'Iberia per a noves mobilitzacions | ACN

Els sindicats del personal de terra d'Iberia ha donat fins divendres de marge a la direcció de l'empresa perquè accepti asseure's a negociar, ja que en cas contrari, avisen, convocaran noves mobilitzacions al llarg del mes d'agost. El personal de terra d'Iberia va celebrar dues jornades de vaga el dissabte i diumenge passat, una aturada que juntament amb les tempestes de dissabte va complicar l'operativa a l'Aeroport del Prat i va obligar a suspendre nombrosos vols. Entre els principals motius per convocar la vaga, hi ha la protesta per la manca de contractació estable, la necessitat d'incrementar la plantilla eventual, ja que consideren que no creix en la mateixa proporció que les operacions i els passatgers al Prat, o l'ús "indiscriminat" de les hores extra d'obligat compliment.

Més info: Més de 100 vols de Vueling no s'enlairaran per la vaga del personal de terra

La decisió de donar una setmana la direcció d'Iberia es va aprovar per majoria, amb 14 vots a favor i dues abstencions, en una reunió aquest dilluns per analitzar els dos dies d'aturada a l'Aeroport del Prat. Els representants sindicals han donat fins aquest divendres, 2 d'agost, com a darrer dia per registrar les noves convocatòries de vaga.

En un comunicat, la secció sindical d'UGT ha agraït a les administracions per haver mediat en el conflicte i ha insistit que "només es pot negociar a Catalunya encara que la signatura final sigui en l'àmbit estatal". Així mateix, han demanat "comprensió" als viatgers afectats per les mobilitzacions i han celebrat que tant les administracions com l'opinió publica hagin entès la situació.

Més informació
Vaga del personal de terra dels aeroports estatals a partir del 20 d'abril
Quarta edició consecutiva del festival del Prat
La seguretat del Prat torna a la vaga aquest estiu
Avui et destaquem
El més llegit