La UOC porta vuit startups al 4YFN

Els projectes seleccionats són iniciatives relacionades amb el món de l'educació, el periodisme, el monitoratge a empreses i els videojocs

El 4YFN és l'esdeveniment d'emprenedoria paral·lel al MWC El 4YFN és l'esdeveniment d'emprenedoria paral·lel al MWC

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) impulsarà vuit projectes emprenedors al 4 Years From Now, la fira internacional de startups tecnològiques del Mobile World Congress. Del 25 al 27 de febrer, l'estand de la UOC donarà cabuda a startups catalanes centrades en la realitat augmentada i virtual, l'aprenentatge, la resolució de conflictes, la lluita contra les fake news, els videojocs personalitzats i el monitoratge tecnològic d'empreses.

Educació a mida

Sense dubte, les iniciatives emprenedores tindran un gran pes a l'espai de la UOC. La primeria de les startups seleccionades, és Bechallenge que té l'objectiu de potenciar la creativitat, la resolució de problemes, el pensament crític, la comunicació i col·laboració entre les persones, tant en l’àmbit educatiu com el corporatiu, mitjançant la metodologia d’aprenentatge per reptes. 

Per la seva banda, també han impulsat Jo també llegeixo, que ha estat possible gràcies a una campanya de crowdfunding. L'objectiu d'aquesta app és facilitar l’aprenentatge de la lectura a nens amb síndrome de Down, autisme i altres tipus de discapacitat intel·lectual. Per aquesta raó, està dissenyada pensant en les seves necessitats, a fi de potenciar al màxim les seves capacitats i s'adapta a diferents ritmes, per tal que les persones interessades aprenguin en un entorn lúdic i interactiu.

Tampoc hi faltarà BCN Resol ODR Solutions, una empresa que desenvolupa solucions TIC per detectar, gestionar i documentar els conflictes que poden sorgir en els centres educatius, amb l'app B-resol (que ha rebut recentment el premi a la mediació del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya), i a l’entorn empresarial, Co-resol.

Finalment, Immersium Studio és una spin off de la UOC especialitzada en les anomenades tecnologies immersives —realitat virtual, realitat augmentada i realitat mixta— i la seva aplicació en l’educació, la cultura, la salut i el turisme: des de vídeos en 360° i entorns digitals fins a laboratoris de realitat augmentada. Actualment, gaudeix del cofinançament d’ENISA, del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. 

Periodisme digital

El periodisme també participarà al 4 Years From Now. La primera de les iniciatives impulsades per la UOC en aquest sentit és YouCheck, que ajuda els periodistes a trobar fonts expertes i, els experts, a guanyar visibilitat als mitjans, alhora que es garanteix la qualitat de la informació.

Més info: YouCheck, l’agenda de contactes online dels periodistes

Una altra perspectiva és la que ofereix Minushu. Aquesta startup, finançada per la UOC a través d'Invergy i també per ENISA, es dedica a crear experiències serialitzades amb realitat augmentada i virtual amb la voluntat d'acostar l’actualitat internacional al públic infantil d’una manera entretinguda. En aquest sentit, han desenvolupat Nushu, que permet acostar temes globals als nens fent servir una sèrie d’aventures en còmic i realitat augmentada. Aquestes històries les protagonitza un extraterrestre que capta senyals dels informatius i contrasta la informació amb humans d’entre 8 i 12 anys. L’objectiu és implicar la canalla a buscar i divulgar informació i impulsar-ne, així, el pensament crític. 

__relaciondada__

Innovació tecnològica

Una altra iniciativa innovadora ve de la mà del món dels videojocs. Concretament, Monstrid Pathmaker fa una nova proposta dins d'un gènere consolidat: els videojocs de plataformes. Concretament, és el primer joc en 2D d'aquest tipus en el qual el sistema controla el personatge amb intel·ligència artificial, mentre que el jugador s’encarrega de crear les plataformes i l’escenari que el guiaran fins a superar els nivells. 

Finalment, l'última de les startups seleccionades per la UOC, és Muutech. La companyia està especialitzada en monitoratge cloud centralitzat per a la gestió de xarxes IT i industrials i dispositius de IoT. D'aquesta manera redueix el temps d'aturada de línia, les degradacions del servei i el temps de resposta davant errors. A més, el seu servei estalvia a les companyies el cost de contractar personal específic.

Més informació
Newskid, l'informatiu infantil 3D
Rècord d'empreses catalanes al MWC: n'hi haurà 77 i 33 al 4YFN
La UOC inverteix en tres stratups amb impacte social
La UOC fixa el seu centre neuràlgic al 22@
Avui et destaquem
El més llegit