La UOC inverteix en tres stratups amb impacte social

La universitat injecta 175.000 euros en empreses emergents del sector educatiu i de les TIC

Seu de la UOC a Barcelona al 22@ Seu de la UOC a Barcelona al 22@

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) inverteix en tres startups amb impacte social. La injecció de capital, d'un total de 175.000 euros, s'ha fet a través d'Invergy, l'empresa de la UOC que vehicula les inversions en empreses emergents del sector educatiu i de les TIC que volen contribuir a millorar a la societat.

Més info: Newskid, l'informatiu infantil 3D

Les companyies beneficiades són Immersium Studio, una plataforma d'aprenentatge basada en la realitat virtual, l'augmentada i la mixta; Minushu, que convida els nens a analitzar l'actualitat internacional de forma crítica per mitjà de narracions amb realitat augmentada i virtual; i BCN Resol, que ofereix solucions TIC per detectar, denunciar i gestionar els conflictes que poden produir-se als centres educatius i en l'entorn laboral. Els tres projectes innovadors seran presents a l'estand de la UOC del 4 Years From Now, la plataforma d'innovació del Mobile World Congress per a startups, inversors, empreses i institucions públiques que ofereix l'oportunitat de descobrir, crear i llançar nous projectes emprenedors.

Més info: B-resol, l'app contra el 'bullying'

Segons apunta Eduard Bosch, vicegerent de la UOC, part de la missió de la universitat és "fomentar el desenvolupament econòmic impulsant empreses de base innovadora amb impacte social i projectes d'emprenedoria, enfortint els lligams entre l'empresa, el coneixement i la societat". És per això que, a més d'Invergy, la Universitat compta amb Hubbik, una plataforma per a l'impuls de l'emprenedoria i la innovació que acompanya projectes emprenedors amb impacte social en els diversos estadis del seu desenvolupament. Els ofereix, entre altres serveis, formació, mentoria, suport a la incubació i orientació en la recerca de finançament. Justament, és gràcies a aquesta última que Immersium Studio, Minushu i BCN Resol han aconseguit un cofinançament de 256.000 euros per part d'Enisa, l'empresa pública de l'Estat que finança projectes empresarials viables i innovadors de petites i mitjanes empreses.

 

 

 

 

 

 

 

Més informació
La UOC fixa el seu centre neuràlgic al 22@
La UOC s'endú vuit startups al 4YFN
La UOC crea Invergy, una empresa d’inversió en startups
Avui et destaquem
El més llegit