CA | ES

Les VTC donen "un vot de confiança" al Govern

Centenars de vehicles Uber i Cabify van col·lapsar aquest dissabte la Diagonal

VTC Diagonal ACN VTC Diagonal ACN

Els conductors de VTC que aquest dissabte van tallar la Diagonal a l'alçada de la plaça Francesc Macià amb els seus vehicles des de dos quarts de quatre de la tarda van abandonar la via al voltant de les dues de la matinada després de decidir-ho en assemblea.

Més info: VTC, el rei Salomó i quatre anys de (des)gràcia

El president d'Unauto, Josep Maria Goñi, destaca que en el moment àlgid de la protesta uns 800 vehicles van col·lapsar la Diagonal entre Francesc Macià i el carrer Numància. Goñi afegeix que davant la reunió prevista d'aquest dilluns a quarts d'onze del matí amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, els conductors van decidir "donar un vot de confiança" a l'executiu català i plantejar futures mobilitzacions en funció del resultat de la trobada.

La protesta dels conductors de vehicles VTC es va generar de manera espontània via xarxes socials davant el perill que més de 3.000 conductors de vehicles de lloguer amb conductor "es quedin sense feina" davant les pressions "mafioses" del sector del taxi. Tot i que la qüestió s'ha convertit "en un vodevil amb un final difícil de predir", Goñi ha destacat que afronten amb optimisme la reunió de demà amb Calvet.

Més informació
El taxi apuja un 3% les tarifes a Barcelona (i a Madrid les congela)
Govern i taxistes arriben a un principi d'acord per desconvocar la vaga
Uber i Cabify s'hauran de contractar amb 15 minuts d'antelació
Avui et destaquem
El més llegit