Wallbox, el nou unicorn amb seu a Barcelona

La companyia de carregadors per a vehicles elèctrics arriba als 1.500 milios de valoració i cotitzarà al NYSE després del seu acord amb Kensington

Els cofundadors de Wallbox, Eduard Castañeda (CPO) i Enric Asunción (CEO) | Cedida Els cofundadors de Wallbox, Eduard Castañeda (CPO) i Enric Asunción (CEO) | Cedida

La companyia de càrrega de vehicles elèctrics Wallbox cotitzarà al New York Stock Exchange (NYSE). L'empresa, amb presència en tres continents i prop de 70 països, ha arribat a un acord amb Kensington Capital Acquisition Corp. Per combinar els negocis d'ambdues companyies i fer de Wallbox una societat cotitzada. Segons ha comunicat l'empresa catalana, la societat resultant s'anomenarà Wallbox i apareixerà a la Borsa de Nova York sota el tiquet WBX. Wallbox obtindrà, així, 330 milions de dòlars, incloent-hi els 100 milions en finançament privat que aportaran Janus Henderson Investors, Luxor Capital, Cathay Innovation i la mateixa Kensington.

A conseqüència de l'acord amb Kensington, el valor de negoci de Wallbox – la societat sortint de l'operació – serà de 1.500 milions de dòlars. La companyia s'uneix així al selecte grup de unicorn espanyoles – empreses emergents valorades en més de 1000 milions – que ja inclou empreses com Glovo, Cabify o Wallapop. També s'afegeix a la representació catalana a l'índex NYSE, on ja està present, per exemple, Lleida.net.

Wallbox ha arribat des de la seva fundació al 2015 a tres continents i prop de 70 països, i ha venut més de 100.000 unitats de les seves solucions per a la càrrega de vehicles elèctrics. Entre els seus productes destaca el carregador Quasar, el primer endoll bidireccional per a ús domèstic del món, que permet carregar un vehicle elèctric al domicili però també fer servir la bateria del cotxe per a alimentar la xarxa elèctrica de la llar.

A més de l'operació amb Kensington, Wallbox ha anunciat també la compra per part d'Iberdrola, el principal inversor institucional de la companyia, de mil carregadors ràpids de corrent continu del model Supernova. Aquesta adquisició formaria part del projecte de mobilitat sostenible de l'empresa energètica mitjançant el qual desplegarà 150.000 carregadors per a vehicles elèctrics a domicilis particulars, empreses i punts de la via pública.

El cofundador i CEO de Wallbox, Enric Asunción, ha celebrat la nova operació com "un gran pas en l'evolució de l'empresa" a escala global. L'acord amb Kengsinton permetrà, segons Asunción, "augmentar significativament el desenvolupament de productes i la capacitat de fabricació" per mantenir el ritme de les vendes de vehicles elèctrics.

El president de Kensington, Justin Mirro, ha afegit el compromís del seu grup amb les tecnologies sostenibles com les que ofereix Wallbox. Mirro ha lloat l'empresa i el seu equip, destacant la seva capacitat de "crear productes de classe mundial que facin que la càrrega de vehicles elèctrics sigui més fàcil i rendible".

Més informació
Wallbox busca una planta als EUA per fabricar carregadors elèctrics
Lleida.net cotitzarà a la Borsa de Nova York
Avui et destaquem
El més llegit