Balears lidera l'ocupació hotelera

Es detecta un augment de les pernoctacions en hotels de quatre estrelles i una despesa més gran

Banyistes a la Cala Comte, d'Eivissa, aquest agost | Germán Lama | Europa Press Banyistes a la Cala Comte, d'Eivissa, aquest agost | Germán Lama | Europa Press

Les pernoctacions en establiments hotelers del conjunt de l'Estat van augmentar un 60,7% aquest juliol respecte el mateix mes del 2021, amb les Balears com a gran focus del turisme internacional, segons dades de l'Instituto Nacional de Estadística (INE).

Des de Voxel, empresa especialitzada en facturació electrònica líder en el sector turístic, s'apunta que, tua partir de les dades de l'INE i les que ha elaborat aquesta consultora, es confirma que “2022 és l'any de l'esperada recuperació”.

Segons dades recollides per Voxel, el nombre de reserves confirmades al juny i al juliol es va multiplicar per deu respecte als mateixos mesos de l'any anterior. “Des de l'inici de l'estiu hem vist una bona tendència que finalment ha aconseguit igualar el volum de transaccions respecte a les mateixes xifres prepandèmiques del 2019”, explica el CEO de Voxel, Àngel Garrido.

El sector hoteler va augmentar la facturació durant la campanya d’estiu un 15% respecte la del 2019, abans de la pandèmia. Aquest increment s'explica per dos factors: en primer lloc, s'ha detectat un augment de les pernoctacions en hotels de 4 estrelles; i d'altra banda, el preu mitjà de les reserves ha incrementat, principalment perquè els viatgers han realitzat les seves reserves a última hora, per la qual cosa no han obtingut els descomptes habituals de les reserves anticipades”, precisa Garrido.

El principal destí dels turistes estrangers és les Balears (35,9%) seguit de Catalunya (20,4%), mentre que el turisme estatal aposta per Andalusia (24,4%) i Catalunya (15,5%)

Precisament, l'INE apunta que l'ingrés mitjà diari per habitació disponible (RevPAR), que està condicionat per l'ocupació registrada als establiments hotelers, arriba als 89,9 euros, amb una pujada del 56,6%.

Pel que fa al lloc de procedència dels turistes, l'INE apunta que les pernoctacions dels viatgers residents a Espanya superen els 15,6 milions i representen un 36,9% del total. Per part seva, les dels no residents se situen per sobre dels 26,7 milions.

Les destinacions preferides del viatgers residents a Espanya són Andalusia (24,4%), Catalunya (15,5%) i País Valencià (13,9%), mentre que la principal destinació dels no residents és Illes Balears, amb un 35,9% del total de les pernoctacions i una ocupació del 87,6% (la més alta de l’Estat), seguida per Catalunya (20,4%) i les Illes Canàries (18,8%).

Més informació
El turisme torna als nivells anteriors a la pandèmia
Catalunya participa en tres projectes europeus per la transformació digital i sostenible del turisme
Un país de qualitat per a un turisme de qualitat
Avui et destaquem
El més llegit