• Innovació
  • L'Advanced Factories tanca la seva edició més multitudinària amb 34.827 professionals

L'Advanced Factories tanca la seva edició més multitudinària amb 34.827 professionals

La fira ha tancat la seva setena edició amb la presència de 537 firmes expositores i 382 experts que han compartit les últimes solucions en automatització i robotització

La fira ha generat un impacte econòmic de 74 milions d'euros per a la ciutat de Barcelona | Cedida
La fira ha generat un impacte econòmic de 74 milions d'euros per a la ciutat de Barcelona | Cedida
Redacción VIA Empresa
Barcelona
21 d'Abril de 2023
Act. 25 d'Abril de 2023

Advanced Factories i AMT – Advanced Machine Tools van tancar dijous les portes reunint 34.827 professionals, en l'edició més multitudinària de la història d'Advanced Factories. Durant tres dies, professionals industrials s'han donat cita al recinte de la Fira Barcelona - Gran Via per descobrir les últimes solucions en automatització industrial, robòtica, intel·ligència artificial i màquina-eina d'última generació que els ajudaran a millorar la productivitat i eficiència de les seves fàbriques.

 

Advanced Factories, que s'ha celebrat simultàniament amb AMT - Advanced Machine Tools en la seva estrena, ha reunit 537 firmes expositores i 382 experts, generant un impacte econòmic de 74 milions d'euros per a la ciutat de Barcelona i ratificant-se com la fira tecnològica referent en el sud d'Europa. 

La fira ha reunit 537 firmes expositores i 382 experts, generant un impacte econòmic de 74 milions d'euros per a la ciutat de Barcelona

“Després de dècades deslocalitzant la indústria manufacturera, per primer cop es torna a parlar d'autonomia industrial. La globalització, la idea d'un únic sistema productiu internacional dirigit per finances globals, xarxes digitals interconnectades, i grans corporacions que ubiquen les fàbriques perseguint el baix cost laboral, s'ha esvaït", ha destacat Albert Planas, director general d'Advanced Factories, qui també ha afegit que "per fi hem comprès la importància de reindustrialitzar, perquè on es fabrica, es genera coneixement, es generen nous llocs de treball més qualificats i s'atreuen grans inversions en recerca, desenvolupament i innovació”.

 

Durant tres dies, l'Industry 4.0 Congress ha compartit les experiències industrials d'empreses referents com Nestlé, Enagas o Cepsa, que han revelat les seves estratègies d'automatització i digitalització de les plantes de producció. En paraules de Daniel Sánchez, responsable de millora de processos, transformació industrial i gestió del canvi de Cepsa, “un dels grans avantatges de la digitalització és que podem tenir traçabilitat de tots els nostres processos. Però perquè el procés de digitalització sigui un èxit, és imprescindible optimitzar primer, ja que la digitalització i la robotització no deixen de ser mitjans per aconseguir que la nostra manera de treballar sigui més eficient”.

La fira de referència en tecnologia, que ha continuat experimentant un gran creixement any rere any, tornarà amb la seva vuitena edició els dies 9, 10 i 11 d'abril de 2024 per continuar impulsant l'automatització industrial i la robòtica amb l'objectiu d'ajudar a la reindustrialització, motor de la nostra economia.