Biznelis, l’emprenedoria és un joc

Dos professors de la UAB creen el primer joc de taula sobre gestió empresarial adreçat a nois i noies a partir de 10 anys

Alumnes jugant a Biznelis Alumnes jugant a Biznelis

Arriba el primer joc de taula per introduir als nens i nenes en el món de l’empresa i dels negocis des de ben petits. Amb Biznelis, els jugadors aprendran més de 125 conceptes bàsics de l’àmbit de l’empresa i hauran de tirar endavant els seus negocis tenint en compte que no només es tracta de fer diners, sinó aspectes com la responsabilitat, el creixement personal i professional o la reversió social dels beneficis.

Biznelis ha estat creat pels professors de la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Carme Casablancas i Xavier Verge, juntament amb la firma sabadellenca de jocs educatius Kidnelis. A més, compta amb el suport del departament d’Ensenyament de la Generalitat.

El joc ha estat testat en els darrers mesos amb diversos alumnes de sisè de primària de l’Escola Nostra Llar de Sabadell, així com amb estudiants universitaris i jugadors adults. Biznelis està adreçat a nois i noies de cicles mitjà i superior de primària, de 10 anys en endavant, i està previst que estigui acabat el desembre, segons han informat en un comunicat.

“L’objectiu és desenvolupar l’esperit emprenedor i despertar la vocació empresarial dels nens”, apunten els dos professors. “Volem que hi apareguin conceptes d’ètica empresarial, economia social, col·laborativa, circular i digital, entre d’altres, però no de forma utòpica sinó molt real. És un joc on queda exclòs l’atzar i s’incorporen el raonament i la presa de decisions per part del jugador”, explica el soci fundador de Kidnelis, Joan Reixach.

La dinàmica de joc i les regles de Biznelis han estat creades per l’expert en jocs Toni Serradesanferm. El joc de taula portarà el segell de qualitat pedagògica de la plataforma educativa EdBuilding de Sant Cugat del Vallès. A més, els continguts de les fitxes i les instruccions del joc han estat revisades lingüísticament pel Consorci per la Normalització Lingüística (CNL) de Sabadell. 

Més informació
L'escola s'apunta a l'emprenedoria
Actitud emprenedora, també a l'escola
Rubí inculca l'emprenedoria als nens del municipi
Avui et destaquem
El més llegit