La Barcelona New Economy Week (BNEW) convertirà Barcelona en la porta d’entrada de la nova economia

La nova edició comptarà amb la participació de 400 empreses i 12.000 assistents

Imatge d'arxiu del BNEW | Cedida Imatge d'arxiu del BNEW | Cedida

Barcelona lidera la 5a posició al rànquing 'Global Startup Ecosystem Index 22' elaborat per StartupBlink, l’informe que estudia l’ecosistema de les ciutats europees i la seva facilitat i oferta en crear startups. Barcelona ha aconseguit posicionar-se als rànquings més prestigiosos pel que fa a empreses emergents, creació de hubs tecnològics i de talent especialitzat, i també pel que fa al desenvolupament de noves tecnologies i creixement en innovació i la industria 4.0.

Degut a l’auge de les noves tecnologies i la seva implementació en sectors econòmics, industrials i socials tant diversos, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona organitza la quarta edició de la Barcelona New Economy Week (BNEW), que es celebrarà del 2 d’octubre fins al 5 d’octubre al DFactory Barcelona, un edifici singular de la ciutat de Barcelona que compta amb espais oberts, diàfans, digitals i que està compromès amb l’Agenda 2030.

La nova edició del BNEW comptarà amb la participació de 400 empreses participants, i amb una previsió de 12.000 assistents, amb representació de 70 països d’arreu del món. Les xifres avalen l’estratègia disruptiva i única del congrés, que presentarà 7 temàtiques connectades entre si: preveu la participació de més de 500 speakers que oferiran fins a 140 hores de contingut, distribuïdes en 100 panells, sessions i debats.

Tal com destaca Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB: “Aquest any celebrem la quarta edició del BNEW amb més il·lusió que mai, per tal de continuar accelerant el pols cap a la nova economia. La quarta revolució industrial ja està aquí i ho estem vivint en primera persona des de l’ecosistema empresarial del DFactory Barcelona: un espai on col·laboren empreses de diversos sectors i on es concep una nova forma de produir més eficient i sostenible. Aquest octubre, Barcelona tornarà a ser el centre de la innovació mundial, mostrant noves tendències i solucions que marcaran el camí a seguir”.

Un esdeveniment únic que connecta entre si 7 temàtiques globals

BNEW és un esdeveniment B2B que compta amb un format físic i també digital que reunirà 7 sectors clau: Proptech, Indústria Digital, Mobilitat, Sostenibilitat, Talent, Salut i Experiència. Set verticals que convertiran Barcelona en la porta d’entrada de la Nova Economia. Aquest format permet arribar, de forma simultània, als professionals de diversos sectors econòmics, indústries, petites i mitjanes empreses, a les grans corporacions, a les administracions públiques i institucions i startups.

Aquesta nova edició comptarà amb dues noves verticals, que s’afegeixen a les ja tractades en les edicions anteriors de l’esdeveniment. Per una banda, la temàtica Proptech, que sota el paraigües ‘Construint un món millor’ presentarà les eines tecnològiques aplicades al Real Estate i que responen a les necessitats de promotors, inversors, bancs i entitats financeres, assessors immobiliaris, empreses de disseny d’interiors i arquitectura, companyies d’assegurances i indústria auxiliar. I en segon lloc trobarem la vertical Health, que posarà el focus en la importància de la salut de les persones i com, des de la indústria 4.0, es promou la innovació en salut mitjançant noves eines tecnològiques i digitals.

22BNW 128
Imatge d'arxiu del BNEW 2022 | Cedida

Per la seva banda, Digital Industry serà la temàtica centrada en les empreses del futur. Les indústries, els centres de desenvolupament i innovació tecnològica, la indústria 4.0, les empreses de robotització i automatització, Intel·ligència Artificial, IOT i Blockchain, ens presentaran els seus productes i serveis, i parlaran sobre els seus reptes futurs. En el cas de Talent, aquest voldrà donar resposta a les noves tendències de captació de talent i formació, a les noves necessitats formatives que s’estan creant degut als canvis de consum i producció que planteja la nova economia i la indústria 4.0. La vertical Sustainability, sota el lema ‘Respecte pel futur’, presentarà les solucions per a empreses privades i organismes públics pel que fa la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) fixats a l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

La temàtica vertical Mobility serà l’espai de referència de la indústria del motor on el sector privat i el sector públic es reuniran per oferir les millors solucions i les propostes més transgressores en el sector de la mobilitat. I finalment, la temàtica Experience serà el canal ideal on gaudir de la gastronomia, la cultura i el disseny de Barcelona, ciutat de referència en alta gastronomia i patrimoni cultural únic.

Blanca Sorigué, directora general del CZFB i del BNEW, ha posat de relleu que “el BNEW és un esdeveniment disruptiu, únic, que connecta sectors clau per a la nova economia. Aquí s’estableixen sinergies entre empreses de tot el món que es tradueix en creació de riquesa, en noves oportunitats. Es mostren al món els últims avenços, tenint en compte sempre la sostenibilitat i la contribució en la consecució dels ODS”.

Un dels esdeveniments més rellevants del BNEW tornaran a ser els premis Millor Innovació BNEW, dins de l’Startup Innovation Hub, que reconeixerà la tasca de les startups més disruptives dels sectors presents a l’esdeveniment.

Per a poder inscriure’s, el BNEW disposa d’una pàgina web amb tota la informació de l’esdeveniment, i els perfils de Twitter i Linkedin són els perfils oficials des d’on s’estan donant a conèixer els speakers i les empreses participants.

Més informació
BNEW converteix Barcelona en la capital de la digitalització i l'economia 4.0
Més d’un centenar de temàtiques per a set verticals al BNEW 2022
El BNEW Real Estate serà l’esdeveniment de referència del sector immobiliari
Avui et destaquem
El més llegit