Mitiga Solutions tanca una ronda de 13 MEUR

L'empresa, nascuda a l'òrbita del Barcelona Supercomputing Center, desenvolupa tecnologia per preveure riscos climàtics

Exterior del Barcelona Supercomputing Center | Marc Llibre Exterior del Barcelona Supercomputing Center | Marc Llibre

Mitiga Solutions ha tancat una ronda d’inversió per valor de 13,25 milions d’euros, on han pres part el fons Kibo Ventures, Microsoft, Nationwide Ventures, Faber Ventures i CREAS Impacto. L’empresa, nascuda l’any 2018 a l’òrbita del Barcelona Supercomputing Center, utilitza intel·ligència artificial i computació d’alt rendiment per preveure els riscos relacionats amb la climatologia. Amb els recursos obtinguts, Mitiga vol millorar la seva tecnologia per ajudar les empreses, asseguradores i altres firmes a comprendre els riscos i les incerteses derivades del canvi climàtic.

Des de la seva fundació, Mitiga Solutions ha participat en la resolució de problemes ambientals complexos, a partir d’eines com la predicció meteorològica numèrica. El Barcelona Supercomputing Center, des de l’any 2005 fins a l’actualitat, ha llançat un total d’11 spin-offs, amb un balanç de 30 tecnologies transferides, més de 160 llocs de treball creats i 23 milions d'euros recaptats en rondes de finançament en els darrers sis anys, incloent-hi els 13 milions obtinguts ara.

Aquestes empreses es basen en la investigació i la tecnologia desenvolupada al si de la institució per oferir serveis d'avantguarda en àmbits tan diversos com la biomedicina, la seguretat, la indústria aeroespacial i de l'automòbil i la informàtica quàntica. Mitiga opera a Europa amb un equip de 30 persones a Espanya i el Regne Unit. Entre els seus clients hi ha companyies d'assegurances com AXA Climate, Howden Group, Willis Tower Watson, gestors d'actius i operadors com Group Suez, INDRA, Safran, organitzacions governamentals com EUROCONTROL, PNUD i organitzacions sense ànim de lucre com la Creu Roja Danesa.

Més informació
Martorell (BSC): "Sense un projecte científic de primer nivell, ningú ve a Barcelona pel clima"
Lenovo invertirà 7 MEUR al Barcelona Super Computing Center
El BSC tindrà un segon ordinador quàntic
Avui et destaquem
El més llegit