Buddy, turisme accessible per a tothom

La startup desenvolupa un sistema d'informació i assistència per als turistes amb diversitat funcional

Fabian Krämer, fundador de Buddy, i la seva amiga Verena | Cedida Fabian Krämer, fundador de Buddy, i la seva amiga Verena | Cedida

A l'hora de viatjar tenim en compte molts factors, si ens hem de vacunar, si hem de dur una polsera que especifiqui que som al·lèrgics a la penicil·lina o localitzar els centres mèdics en cas d'emergència. Tot plegat són precaucions però hi ha algunes que podem fer amb més o menys celeritat, però aquestes s'eternitzen quan necessites preparar-te pel viatge en un món que no et té en compte. Parlem de les persones amb diversitat funcional, les quals quan viatgen es troben amb tota mena de barreres. Buddy, una startup amb seu a Barcelona Activa, ha nascut per facilitar-los les coses.

En Fabian Krämer és el fundador de Buddy i fa 5 anys que viu a Barcelona on una de les seves millors amigues, la Verena, el visita entre 5 i 6 cops a l'any. Tant en Fabian com la Verena són uns enamorats de la ciutat comtal, però aquesta acull millor al primer que a la segona. La Verena té una discapacitat des del seu naixement i necessita anar amb cadira de rodes elèctrica. "Més enllà dels problemes als avions o d'accés també vam veure com no sabíem a qui trucar si la cadira tenia una avaria, per exemple", recorda Krämer. Facilitar l'accés a la informació i els serveis que cobreixin les necessitats dels viatgers amb diversitat funcional és la base d'aquesta app.

En qualsevol moment, per qualsevol necessitat

"Amb la nostra app es pot veure la disponibilitat de tota mena de serveis que poden ser d'utilitat durant la seva estada a Barcelona", resumeix el fundador. A Buddy trobarem un ample ventall de serveis que engloben des d'ortopèdia o traumatologia, fins a mecànics. Tots ells situats en el mapa de la ciutat. L'app ha començat centrant la seva oferta en tres serveis: assistència tècnica, farmàcia i individual. Aquesta darrera permet sol·licitar serveis de transfer o acompanyament que, com el seu creador remarca, són especialment interessants per a la gent gran.

El creador explica que "quan obres l'aplicació aquesta et pregunta quina mena de discapacitat tens: mobilitat, visual, sonora, cognitiva o de la parla, i en funció de la resposta l'app adapta el seu format"

Pot semblar obvi remarcar que l'aplicació de Buddy s'ha dissenyat per ser una aplicació accessible i manejable per les persones amb diversitat funcional, però l'app es diferencia per la seva capacitat per adaptar-se a les necessitats dels seus usuaris. "Quan obres l'aplicació aquesta et pregunta quina mena de discapacitat tens: mobilitat, visual, sonora, cognitiva o de la parla, en funció de la resposta l'app adapta el seu format", explica Krämer.

Les empreses que apareixen en el mapa de Buddy són aquelles que s'han registrat a l'aplicació, elles paguen una comissió a l'aplicació per cada client que aconsegueixen per Buddy. Mentre els usuaris tenen accés gratuït a l'app, amb opció de fer-se un compte premium que els permet personalitzar i ampliar els serveis de Buddy.

Krämer: "No vull motivar a la gent que ve aquests dies, és molt d'hora, prefereixo que sortim al mercat quan tot estigui més estabilitzat"

Un futur marcat per la Covid-19 

Buddy es trobava en fase de prova i escalfant motors per sortir al mercat de forma definitiva aquest estiu, però com ja és habitual el coronavirus ha canviat els plans de la startup. Si bé les restriccions per viatjar s'han relaxat el seu creador prefereix anar amb peus de plom. "No vull motivar a la gent que ve aquests dies, és molt d'hora, prefereixo que sortim al mercat quan tot estigui més estabilitzat", explica Krämer.

Així doncs l'emprenedor vol aprofitar aquest temps per seguir polint la seva aplicació, la qual per ara es limitarà a la ciutat de Barcelona. "Per ara ens centrarem en Barcelona, volem consolidar-nos a la ciutat i, més endavant, ja veurem", exposa amb cautela Fabian Krämer.

Més informació
El turisme rural penjarà el cartell de complet
El Govern inverteix 7,4 milions d'euros per reactivar el turisme
Avui et destaquem
El més llegit