La catalana Sycai guanya els Impact Awards als 4YFN

El jurat reconeix la tasca de desenvolupament de softwares mèdics especialitzats de la firma barcelonina

L'equip de Sycai rep el guardó dels Impact Awards 2024 | Cedida L'equip de Sycai rep el guardó dels Impact Awards 2024 | Cedida

Setmana de premis empresarials amb accent català. Sycai s'ha emportat el títol d'startup guanyadora de la quarta edició dels Impact Awards, celebrats als 4YFN. El premi reconeix el caire innovador i disruptiu dels millors projectes vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). En aquest cas, Sycai ha estat guardonada per haver dissenyat un programa que actua com a assistent mèdic per ajudar els radiòlegs a detectar lesions quístiques pancreàtiques. Ho fa a partir de casos similars que ajuden a confirmar el diagnòstic i prediuen la probabilitat que esdevinguin malignes.

La startup catalana ha estat guardonada amb una beca per estudiar a l'EAE Business School, una formació de tot l'Accelerator Digital Program i a tallers de soft skills. A més, la iniciativa rebrà una gran visibilitat als mitjans de comunicació i xarxes socials, i es potenciarà el seu networking dins de l'ecosistema d'impacte de Social Nest Foundation i Corporate d'EAE, els organitzadors dels Impact Awards.

A la final, Sycai ha competit amb rivals de tot arreu del món: GoParity (Portugal), fintech que connecta empreses amb inversors que busquin entrar en projectes sostenibles; Ignitia (Suècia), especialitzada en gestió estratègica de recursos humans, procesos comercials i de negoci; Lesha (Etiopia), dedicada a oferir un servei digital integral als petits agricultors; i Flexiic (Catalunya), també startup barcelonina que proposa solucions integrals als clients amb aplicacions específiques a problemes tecnològics.

Més info: Qilimanjaro Quantum Tech guanya els 4YFN Awards

Aquesta no és la primera distinció que rep una empresa catalana aquesta setmana. També la startup Qilimanjaro Quantum Tech va sortir vencedora dels 4YFN Awards, també celebrats amb motiu del Mobile World Congress de Barcelona.

La inversió d'impacte com a eix central

Els Impact Awards han celebrat enguany la seva quarta edició. Estan impulsats per Social Nest Foundation, una plataforma global que proporciona a emprenedors i inversors d'impacte els recursos necessaris per a la consolidació i creixement de noves solucions als reptes més urgents que enfronta la humanitat. Enguany, han convertit la inversió d'impacte en la gran protagonista de l'esdeveniment. La presidenta executiva i fundadora, Margarita Albors, ha participat de forma activa als 4YFN moderant el panel The Evolution of Impact Investing and why should social innovators care (L'evolució de la inversió d'impacte i per què hauria d'importar els innovadors socials), amb altres referents del sector com GoParity, Edmond de Rothschild, 3XP Global i Maze Impact. Durant la sessió, els experts han explicat com es financien solucions per enfrontar alguns reptes socials i ambientals de l'actualitat.
 

Més informació
La healthtech Sycai Medical tanca una ronda de 780.000 euros
Sycai Technologies, la intel·ligència artificial al servei de la medicina
"El 4YFN és el cor que fa bategar el Mobile World Congress"
Avui et destaquem
El més llegit