COMJunts, línia directa amb els metges de malalties rares

L'aplicació mòbil facilita la comunicació entre els professionals de la salut i les famílies que tenen un infant amb una malaltia rara

L'app està basada en set reptes que conviden les famílies a situar se dins de diverses situacions L'app està basada en set reptes que conviden les famílies a situar se dins de diverses situacions

Investigadors de la UOC i la UPF han desenvolupat -en el marc del programa RecerCaixa- COMJunts, una aplicació mòbil que té per objectiu facilitar la comunicació entre els metges i les famílies que tenen un infant amb una malaltia rara.

L'app està basada en set reptes que conviden les famílies a introduir-se dins de diverses situacions comunicatives i afrontar les que poden aparèixer en cadascuna com, per exemple, el dia en què ens comuniquen que el nen té una malaltia rara, una visita mèdica o una prova. 

COMJunts incorpora explicacions sobre allò que cal fer en cada situació, consells i informació complementària

Cada un d'aquests escenaris està il·lustrat amb un vídeo amb testimonis directes de les famílies afectades i de professionals de la salut. A més, incorpora explicacions sobre allò que cal fer en cada situació, consells i informació complementària, així com un diccionari amb els termes mèdics específics.

comjunts app

L'aplicació, que també es pot consultar en format web, ja està disponible per iOS i Android i la podem utilitzar tant en català com en castellà.

COMJunts és el resultat dels estudis realitzats en el marc del projecte Junts: superar barreres socioeducatives, dirigit a famílies d’infants afectats per malalties rares, que busca com afrontar el repte d'apropar la informació medicosanitària a la família i aportar-hi solucions.

Més informació
Instagram enfonsa Snapchat
‘Drones’ per plantar arbres
Troba l'obra d'art a què t'assembles
Avui et destaquem
El més llegit