El cotxe elèctric fa la Volta a Espanya per 10 euros

S'han estalviat 130 quilos de CO2 respecte el mateix recorregut de 1.000 quilòmetres fet per un vehicle de combustió tradicional

El cotxe elèctric de la Volta a Espanya d'Endesa | Cedida El cotxe elèctric de la Volta a Espanya d'Endesa | Cedida

La segona edició de la Volta a Espanya en Vehicle Elèctric ​(VEVE), organitzada per Endesa i Kia, ha recorregut en 10 etapes 1.000 quilòmetres per 16 províncies diferents, segons ha anunciat Endesa en un comunicat. Ho ha fet amb un consum de 145 quilovats, que equivalen a uns 10 euros. A més, s'han estalviat 130 quilos de CO2 respecte el mateix recorregut fet per un vehicle de combustió tradicional.

El conseller delegat d'Endesa, José Bogas, sosté que "la mobilitat elèctrica és un pilar estratègic per Endesa, ja que es tracta d'una peça fonamental per avançar cap a un sistema energètic totalment descarbonitzat el 2050". A parer seu, "projectes com aquest juguen un paper fonamental a l'hora d'apropar aquesta tecnologia als ciutadans".

De la seva banda, el director de comunicació de Kia Motors Iberia, Florian Fellner, considera que "poder participar en aquesta volta a Espanya en vehicle elèctric de la mà d'una companyia com Endesa suposa un gran honor" i assegura que des de Kia "creiem en el desenvolupament sostenible".

Precisament per això, recorda que la companyia és "una de les poques marques que compten en la seva gamma amb vehicles 100% elèctrics, híbrids i híbrids endollables". De fet, l'objectiu de la companyia automobilística és reduir els consums i emissions dels seus vehicles en els propers anys. 

Més informació
Factor Energia i Grup Sifu impulsen el vehicle elèctric privat
El CREVE porta el vehicle elèctric als joves
El vehicle elèctric guanya presència a Europa
Avui et destaquem
El més llegit