Europa aprova la vacuna d'Hipra

L'Agència Europea del Medicament autoritza la vacuna com a dosi de reforç

Interior d'un laboratori d'Hipra | Cedida Interior d'un laboratori d'Hipra | Cedida

El comitè de medicaments d’ús humà de l’Agència Europea del Medicament ha donat llum verda a la vacuna d’Hipra. Amb aquest moviment, la firma d’Amer podrà comercialitzar el seu Bimervax com a dosi de reforç contra la Covid-19. Les proves van comptar amb la participació de 765 persones adultes i dades addicionals sobre adolescents de 16 i 17 anys. 

Concretament, el medicament és vàlid per persones majors de 16 anys que, sis mesos abans, hagin rebut la vacuna de Pfizer o Moderna. La decisió de l’organisme regulador arriba un any després de l’inici del procés. Amb les dades a la mà facilitades per Hipra, les autoritats han comprovat que la vacuna és segura. Després del veredicte científic, en els pròxims dies, la Comissió Europea serà l’encarregada de formalitzar el permís.

Bona prova d’aquesta confiança, durant el 2022, Europa va dur a terme una compra conjunta de 250 milions de dosis de la vacuna d’Hipra. Els seus responsables també mantenen contactes amb els Estats Units i països d’Amèrica Llatina, pel fet que el medicament té unes condicions tècniques que afavoreixen l’exportació. Malgrat l'aprovació, a partir d'ara, Hipra continuarà sotmesa a un estricte procés de control per part d'organismes de la Unió Europa.

Més informació
Hipra preveu obtenir l'autorització per a la seva vacuna contra la covid-19 aquest novembre
Nou assaig de la vacuna d’Hipra com a quarta dosi
Les noves vacunes d’Hipra més enllà de la del Covid
Avui et destaquem
El més llegit