Els emprenedors donen el tret de sortida al Tech Spirit

Les jornades organitzades per "omplir el buit d'aquest febrer" del MWC comencen amb un dinar a la Boqueria

Les autoritats brinden a la inauguració del Tech Spirit Barcelona | ACN Les autoritats brinden a la inauguració del Tech Spirit Barcelona | ACN

El Tech Spirit Barcelona ha començat. Els emprenedors han donat aquest diumenge el tret de sortida a les jornades que han d'"omplir el buit d'aquest febrer" que han deixat el Mobile World Congress (MWC) i el 4YFN. Ha estat amb un dinar a la Boqueria, en què han assistit uns 300 representants d'institucions, autoritats, centres de recerca i corporacions. El CEO del Barcelona Tech City -associació organitzadora-, Miquel Martí, ha destacat el "temps rècord" amb què s'ha preparat aquesta iniciativa. 

També ha acudit a l'esdeveniment el director de Mobile World Capital Barcelona, Carlos Grau, que ha destacat que el Tech Spirit "és una resposta excepcional a una situació excepcional que ens ha de servir per preparar la millor edició del MWC i el 4YFN", en referència a les del 2021. El Mobile Lunch ha servit per commemorar el 180è aniversari del mercat de la Boqueria i ha ofert el menjar d'algunes de les parades més famoses de l'establiment: Pinotxo Bar, El Quim de la Boqueria i la Pastisseria Escribà, entre altres.   

Més info: El compte enrere de l’emprenedoria

Martí ha anunciat que ja s'han superat les 5.000 inscripcions al programa de conferències previst per al dimarts i el dimecres -25 i 26 de febrer-, en què inicialment s'esperaven la meitat d'assistents. A més, ha destacat la mobilització, "de baix a dalt", de l'esdeveniment, que considera que pal·liarà l'anul·lació del congrés de mòbils. Tot i així, Grau ha deixat clar que el Tech Spirit "no vol substituir el 4YFN ni el MWC", però que servirà per "reforçar el teixit" emprenedor. 

Esforç emprenedor

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet un paral·lelisme entre l'organització del Tech Spirit i la reconstrucció del Gran Teatre del Liceu després de l'incendi: "Va saber sobreposar-se, renéixer i convertir-se en una de les capitals operístiques del món gràcies a l'esforç de tothom". Ara, "tothom ha estat al lloc que havia de ser".

Per part del Govern central, la secretària d'Estat de Digitalització, Carme Artigas, ha lamentat que "una eventualitat ens impedeixi celebrar amb normalitat el MWC", però ha destacat que és una situació puntual".  

El Tech Spirit Barcelona inclourà, a més de 45 actes a la Casa Llotja de Mar -on se celebrarà l'esdeveniment central-, un centenar d'activitats a diferents llocs de Barcelona, que ja estaven organitzats per a la Mobile Week i es mantenen. 

Més informació
Tech Spirit Barcelona, l'au fènix del MWC
Tech Spirit supera les previsions: més de 3.000 inscrits en un dia
Els emprenedors valencians es reivindiquen al Tech Spirit
Avui et destaquem
El més llegit