Tech Spirit supera les previsions: més de 3.000 inscrits en un dia

El Barcelona Tech City, organitzadora de l'esdeveniment, confirma 45 activitats i 60 ponents a la Casa Llotja de Mar

Imatge d'arxiu de l'edició anterior del 4YFN | ACN Imatge d'arxiu de l'edició anterior del 4YFN | ACN

Els organitzadors del Tech Spirit Barcelona, l'esdeveniment emprenedor que omple el buit del Mobile World Congress (MWC) i el 4YFN, van fer curt. Durant la presentació de les jornades, que se celebren entre el 23 i el 27 de febrer, preveien que hi assistirien unes 2.500 persones. Durant el primer dia d'inscripcions, s'hi han apuntat més de 3.000. 

De fet, el Barcelona Tech City -que ha muntat les conferències- ha anunciat a través d'un comunicat que en només 12 hores ja havien arribat a la xifra que calculaven. L'entrada és gratuïta, segons van anunciar durant la roda de premsa de presentació, ja que totes les empreses que hi participen ho fan sense cobrar. El pressupost, d'uns 500.000 euros, el cobriran amb fons públics i les aportacions de partners com Caixabank, Banc Sabadell, Acciona, Sorigué i Social Point, entre altres. 

La iniciativa va sorgir de manera espontània després de la suspensió del MWC arrel de les cancel·lacions en cadena de desenes d'expositors per la por al coronavirus. Des de llavors, s'ha anat dibuixant el que seran dues jornades de conferències que agruparan a la Casa Llotja de Mar unes 45 activitats, més de 60 ponents i un centenar d'inversors nacionals i internacionals. 

Més info: Tech Spirit Barcelona, l'au fènix del MWC

Paral·lelament, s'han mantingut bona part dels esdeveniments que s'emmarcaven en la Mobile Week. En total, hi haurà un centenar d'activitats repartides per Barcelona. L'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat, el Govern central, Mobile World Capital Barcelona, el Consorci de la Zona Franca, la Cambra de Comerç de Barcelona i Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) hi donen suport. 

El programa 

També s'ha anat dibuixant, poc a poc, el programa de xerrades. El tret de sortida serà el diumenge, 23 de febrer, amb una sessió de treball a l'Institut d'Estudis Catalans sobre la societat digital del futur, en què participaran representants d'administracions, empreses i organitzacions que encara no s'han confirmat. Un dinar a la Boqueria amb més de 300 persones de l'ecosistema emprenedor serà la festa d'inauguració. 

Però el gruix del Tech Spirit serà els dies 25 i 26 a la Casa Llotja de Mar, amb conferències a càrrec del xef Ferran Adrià, el publicista Toni SegarraTatxo Benet (Mediapro), Carlota Pi (Holaluz), Mauricio Prieto (Edreams), Oscar Pierre (Glovo) i molts altres. També hi haurà representants d'empreses com Telefónica, Adevinta, ImaginBank, Badi, Telegram, TravelPerk, Uber, Microsoft Research, etc. 

Més informació
Els emprenedors valencians es reivindiquen al Tech Spirit
Una trobada d'"especuladors financers": mobilitzacions pel Tech Spirit
Barcelona Tech Spirit, l'alternativa emprenedora del MWC
Avui et destaquem
El més llegit