La MWCapital acollirà l’Observatori Nacional de 5G

L’entitat compartirà seu amb Madrid i comptarà amb un pressupost inicial d’1,5 milions d’euros

L'objectiu de l'observatori és fomentar el desplegament de la xarxa 5G L'objectiu de l'observatori és fomentar el desplegament de la xarxa 5G

El ministeri d’Economia i Empresa, a través de la Secretaria d’Estat per l’Avenç Digital, l’entitat pública Red.es i la fundació Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) han signat un acord per a la creació de l’Observatori Nacional de 5G. L’observatori tindrà seu compartida a les instal·lacions de la MWCapital a Barcelona i Madrid i comptarà amb un pressupost inicial d’1,5 milions d’euros durant els pròxims tres anys.

A través d’aquest observatori es permetrà complementar i assistir les activitats posades en marxa per l’oficina tècnica del Pla Nacional de 5G, que té com a objectiu el desplegament de xarxes i serveis 5G.

Més info: Carlos Grau: “L’any clau del 5G és el 2020”

D’aquesta manera, l’observatori contribuirà a l’estandardització i l’innovació, la alineació d’estratègies i la compartició de coneixement al voltant de la tecnologia mòbil 5G a tot el territori nacional, segons informen en un comunicat. Entre altres activitats, l’ens crearà estudis i informes relacionats amb la tecnologia 5G, els seus nous usos i el seu impacte potencial a la societat i l’economia, així com incentivarà la col·laboració publico-privada i del sector investigador.

Podran adherir-se també al conveni altres institucions, fundacions o empreses, públiques o privades, que comparteixin l’objectiu de fomentar el desplegament del 5G a Espanya. La presentació oficial de l’observatori serà el pròxim 29 de novembre a Madrid.

Més informació
El futur de la tecnologia 5G arriba a Barcelona
5G per salvar vides
Catalunya lidera més de la meitat de projectes en 5G de la UE
Avui et destaquem
El més llegit