El Port de Barcelona construirà la subestació sobre la que pivotarà l’electrificació dels molls

És el pal de paller del projecte Nexigen per a l’electrificació dels molls i un element clau en l’estratègia de descarbonització del Port de Barcelona

Imatge del Port de Barcelona | Ajuntament de Barcelona Imatge del Port de Barcelona | Ajuntament de Barcelona

El Consell d'Administració del Port de Barcelona ha aprovat el llançament de la licitació per construir la subestació elèctrica que esdevindrà el node principal de la xarxa per electrificar els molls i permetre la descarbonització de l’activitat portuària. La licitació inclou la construcció d’una nova subestació en una parcel·la que el Port de Barcelona té reservada per a aquesta finalitat, així com la connexió mitjançant una línia d’alta tensió soterrada (220 KW) amb la futura Subestació Cerdà de Red Eléctrica de España (REE).

La licitació de l’obra té un pressupost de 14 milions d’euros i inclou la redacció del projecte, la direcció i execució de les obres, així com el manteniment i l’operació de la subestació durant un període de dos anys un cop finalitzi la construcció, prevista per a l’any 2025. Aquest format permetrà que una mateixa empresa es faci càrrec del conjunt del projecte i la seva posada en marxa, agilitzant tot el procés.

Més info: El Port de Barcelona estrena una plataforma tecnològica

Aquest mes de febrer també s’ha atorgat el permís de connexió que el Port de Barcelona va sol·licitar a Red Eléctrica un cop aprovada la Planificació de la Xarxa de Transport d’Electricitat 2021-2026 per part del Govern espanyol, que incloïa la futura Subestació Cerdà prop de la Ronda Litoral. La connexió a una posició de gran consumidor implicarà per al Port de Barcelona l’accés al subministrament en alta tensió, per al qual haurà d’invertir 1,6 milions d’euros addicionals en concepte d’obres de connexió.

Més informació
El Port de Barcelona assoleix una xifra rècord de 71 milions de tones
El Port de Barcelona prepara el terreny per l'H2Med
El Port de Barcelona participarà al Mobile World Congress
Avui et destaquem
El més llegit