SeedJustice posa a l'abast de qualsevol persona els serveis judicials
SeedJustice posa a l'abast de qualsevol persona els serveis judicials

SeedJustice, la primera plataforma de ‘crowdfunding’ judicial

El projecte vol ajudar les persones que no tenen prou recursos per fer front a les despeses dels processos judicials

Qualsevol persona que hagi tingut la mala sort de trobar-se immersa en un procés judicial sabrà que si alguna cosa no és la justícia, és barata. D’acord, ràpida tampoc, però barata, gens.

De vegades, paradoxalment, una eina que hauria de defensar per igual a tots els ciutadans, s’escapa de l’abast d’aquells que no poden permetre-s’ho. Per intentar resoldre aquesta situació, tres emprenedors catalans, acaben de presentar SeedJustice.org, la primera plataforma de crowdfunding judicial de l’Estat espanyol.

El concepte de crowdfunding ja no ens ve de nou. De fet, plataformes com Kickstarter, Indiegogo o Verkami són d’allò més populars per finançar projectes d’emprenedoria, música, art o cinema, entre d’altres.

Però SeedJustice aplica els fonaments del micromecenatge a un objectiu concret: ajudar aquelles persones que no poden pagar les despeses relacionades amb la justícia i tot allò que hi tingui a veure (peritatges, investigacions, anàlisi...). És igual que es tracti d’un cas de masses o minoritari, l’única condició és que defensi un bé comú.

Així doncs, la plataforma es marca dues fites. D’una banda ajudar aquelles persones que no poden permetre’s accedir a la justícia. De l’altra banda, ajudar al col·lectiu d’advocats donant-los casos per defensar.

Per sol·licitar els serveis de SeedJustice n’hi ha prou amb entrar al seu lloc web i fer clic a l’enllaç ‘Cuéntanos tu caso’. A partir d’aquí, l’usuari pot omplir un qüestionari per tal que el seu cas sigui avaluat i, en uns dies, la plataforma donarà resposta al sol·licitant. 

Més informació
Emprenedors per una bona causa
TinFunding, l'evolució del 'crowdfunding' per a estudiants
Quan el 'crowdfunding' és més que finançament
Què és l'equity crowdfunding?
Avui et destaquem
El més llegit