WiPass acaba amb les contrasenyes

El dispositiu creat per Mariam Ayadi i Nil Mandri permet connectar-se a una xarxa wifi sense necessitat de paraula clau

Les contrassenyes de la xarxa wifi són un maldecap Les contrassenyes de la xarxa wifi són un maldecap

Poc en sabem de WiPass. Però des que van ser guardonats durant la tradicional Nit de l'emprenedoria del TecnoCampus i l'Ajuntament de Mataró, el dispositiu creat per Mariam Ayadi i Nil Mandri ha generat molta expectació. El giny permet connectar-se a la xarxa wifi sense necessitat de tenir la contrasenya d'accés. Amb tot, puntualitza Ayadi, WiPass no hackeja la xarxa: el propietari ha d'introduir la contrasenya a l'aparell que després l'envia als altres dispositius.

Així doncs, WiPass és un sistema aplicable tant a negocis com a domicilis particulars, només és necessari un router. Malgrat això, Ayadi és conscient que no és un sistema per a qualsevol llar, sinó per a les famílies amb un perfil més innovador i tech. De fet, la idea se li va ocórrer a Ayadi en veure la contrasenya que havia d'introduir al mòbil per connectar-se al wifi a casa d'uns amics.

 

WiPass va ser un dels premiats a la Nit de l'emprenedoria del Tecnocampus

WiPass va ser un dels premiats a la Nit de l'emprenedoria del Tecnocampus

L'empresa té previst sortir al mercat a principis de l'any vinent, oferint el harware i una aplicació que garanteix poder fer servir WiPass i que, a més a més, informa sobre els llocs que incorporen aquest sistema en un radi determinat. A banda, els negocis que instal·lin el dispositiu podran rebre informació sobre la manera com s'utilita la seva xarxa inalàmbrica.

Ara mateix Mandri i Ayadi busquen finançament per desenvolupar el millor prototip possible. De moment, han guanyat el premi Creatic 2018 i el premi a l'emprenedoria de la Universitat Pompeu Fabra i tenen previst presentar-se a l'Horizon 2020 de la Unió Europea.

Més informació
Wifi de franc a 47 municipis de Catalunya i Balears
Hedy Lamarr, l’actriu que va inventar el wifi
Hem d’escriure wifi o Wi-Fi?
Avui et destaquem
El més llegit