De Mont-roig del Camp a Sant Pere Pescador: per què els càmpings catalans no tenen rivals?

Dels 15 càmpings millor valorats a l'Estat pel portal de reserves líder a Europa, campings.com, 11 són catalans

4.027.019 viatgers es van allotjar als càmpings catalans el 2023 | Campings.com 4.027.019 viatgers es van allotjar als càmpings catalans el 2023 | Campings.com

Els càmpings es presenten, any rere any, com una opció més atractiva -i sostenible-, per als amants de la natura així com per a tothom qui vol fugir de la bullícia urbana. De fet, el 2023 ha estat un any de rècords històrics per als càmpings catalans, en què els 4.027.019 viatgers allotjats -una xifra un 5% superior a la del 2022- i els 19,2 milions de pernoctacions que es van efectuar -un 4,3% més- van consolidar la posició de Catalunya com el ​​destí preferit a l’Estat pels turistes de càmping. El sector, que en els darrers anys no ha deixat de créixer i que, actualment, dona feina a més de 3.000 persones, és un exemple de com aprofitar el potencial del territori amb una oferta de càmpings en la qual cada vegada n’hi ha més (i millors).  

Com a prova d’això, campings.com, el portal de reserves líder a Europa, ha elaborat un rànquing dels millors càmpings a l’Estat en funció de la satisfacció dels clients, i destaca que d’entre els 15 establiments millor puntuats, 11 són catalans, malgrat que els dos primers, segons el portal, se situen a Andalusia: amb unes puntuacions de 9,5 i 9,2, Camping Conil i Best Pueblo Indalo són les dues opcions millor valorades a l'Estat pels clients que han reservat la seva estança a través de campings.com.

Els càmpings catalans donen feina a més de 3.000 persones

El càmping català millor valorat és a Canet de Mar

Camping Globo Rojo és el primer càmping català del rànquing, que amb una puntuació de 9,1 tanca el top 3. Se situa a la localitat de Canet de Mar, a una mitja hora de la capital catalana, i destaca per ser una opció que compta amb una proposta lúdica pensada per als més petits de la família i amb accés directe a la platja. El millor preu que ofereix la plataforma per passar-hi una setmana és de 266 euros a inicis de setembre, en el cas de reservar una parcel·la. En el cas dels bungalous, molt més sol·licitats, el millor preu es troba a l’octubre i es pot multiplicar fins a cinc vegades.

Més info: Catalunya, el destí preferit pels turistes de càmping

En la quarta i cinquena posició es troben, amb una puntuació de 9,1, els càmpings Playa Brava i Playa y Fiesta, ambdós també a Catalunya. El primer a la localitat gironina Pals i el segon a Mont-roig del Camp, a Tarragona. El primer destaca per la seva ubicació: es troba en el cor de la Costa Brava, dins del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, i a sis quilòmetres del recinte medieval de Pals. Es tracta, a més, d’una alternativa força més econòmica que l’anterior: la reserva d’un bungalou, una setmana, per a dues persones oscil·la entre els 600 i 700 euros. Encara més econòmica és la proposta del càmping tarragoní, que se situa sobre els 450 euros. A tan sols un quart d’hora de PortAventura, el càmping Playa y Fiesta destaca pel seu entorn natural, ben a prop de la platja, tal com el seu nom indica.

PortAventura, el cor del negoci turístic de la Costa Daurada | Cedida
PortAventura, el cor del negoci turístic de la Costa Daurada | Cedida

En el rànquing dels millors càmpings a l’Estat, la setena i vuitena posició queden reservades pel Càmping Tamarit Beach Resort (Tarragona) i el Càmping Enmar (Pineda de Mar). Disposen d’una puntuació mitjana de 8,8 i 8,7 respectivament i, igual que els anteriors, una valoració de quatre estrelles. Ambdós destaquen per les seves instal·lacions i per la seva oferta d’allotjament en què, per uns preus molt similars (entre 350 i 500 euros) respecte dels recintes que lideren el rànquing, els bungalous disposen de més espai, més comoditats i estan dissenyats per a més persones. 

L’Estartit, Sant Pere Pescador, Tarragona, Calella, Mont-roig del Camp i Begur, de la desena a la quinzena posició, tanquen un rànquing que reafirma el potencial dels càmpings catalans així com de la riquesa natural del territori. El Càmping La Sirena (l’Estartit), amb les vistes a les Illes Medes, comparteix una zona privilegiada amb el mencionat anteriorment Camping Playa Brava. Aquest podria ser un dels motius pel qual l’equipament està valorat amb una puntuació de 8,7, així com el preu de lloguer d’una parcel·la per a una setmana: 80 euros. Així i tot, el lloguer d’un bungalou, en el mateix període, ascendeix als 800 euros, una xifra molt superior a la mitjana. 

El preu mitjà per setmana, entre els millors càmpings catalans, se situa entorn dels 450 euros

D’altra banda, a Sant Pere Pescador i ben a prop del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, el Càmping El Riu ofereix uns preus molt més similars als anteriors: el preu del bungalou oscil·la entre els 420 i els 500 euros en funció del seu espai i les seves comoditats. La plataforma campings.com el valora amb un 8,6, igual que al Càmping Torre de la Mora (Tarragona), el Càmping El Far (Calella) i el Càmping Miramar (Mont-roig del Camp), que ocupen, en aquest ordre, la dotzena, tretzena i catorzena posició del rànquing estatal. Malgrat que els preus dels dos darrers són molt semblants respecte dels anteriors, amb una mitjana d’uns 450 euros, destaca que el Camping Torre de la Mora, que ocuparia la dotzena posició del rànquing, és força més econòmic: es pot trobar disponibilitat per 300 euros i escaig la setmana. 

Més info: Sostenibilitat, gestió del talent i digitalització: arriba l'impuls dels càmpings catalans

Finalment, la Talaia Plaza Ecoresort tanca el llistat en quinzena i última posició, amb una puntuació de 8,5. D’aquest recinte ubicat a Begur criden l’atenció les seves luxoses instal·lacions, ben a prop de la cala Sa Riera, en un dels millors indrets per gaudir de la Costa Brava. Tanmateix, tot apunta que el ressort es troba lluny de liderar el rànquing a causa de les tarifes que ofereix: 720 euros una tenda de campanya com a punt de partida, que s’incrementa als 1.000 euros en la reserva d’un bungalou per a dues persones, assolint els 1.800 en el cas de quatre visitants.

Dues grans ausències

Playa Montroig Camping Resort ha estat reconegut com a millor càmping d'Espanya | Cedida
Playa Montroig Camping Resort ha estat reconegut com a millor càmping d'Espanya | Cedida

Sorprèn que entre els 15 càmpings millors valorats pels usuaris de campings.com no apareguin recintes com el Vilanova Park (Vilanova i la Geltrú) o el Playa Mont-roig Càmping Resort (Mont-roig del Camp) que, precisament, va ser reconegut l’any passat com el millor càmping de l’Estat pels ACSI Awards, els prestigiosos guardons del sector que al llarg dels darrers anys han refermat el potencial del turisme a Catalunya, la Costa Brava i la Costa Daurada.

Més informació
Un càmping català, premiat com el més sostenible d'Europa
El millor càmping de platja d'Europa és de Sant Pere Pescador
Els càmpings catalans reben 74.063 visitants al novembre
Avui et destaquem
El més llegit