Sostenibilitat, gestió del talent i digitalització: arriba l'impuls dels càmpings catalans

Amb el suport de la Generalitat, la Federació Catalana de Càmpings (FCC) farà onze formacions amb 165 places disponibles

La Federació Catalana de Càmpings ja representa més de 300 establiments | ACN La Federació Catalana de Càmpings ja representa més de 300 establiments | ACN

La Federació Catalana de Càmpings (FCC), constituïda per les associacions de càmpings de Girona, Costa Daurada i Terres de l'Ebre, Lleida i Muntanya i del Pirineu Català i per l'Associació de Càmpings de Barcelona, ha estat reconeguda pel Consorci per la Formació Contínua de Catalunya de la Generalitat per impulsar un pla de formació adreçat a potenciar els coneixements dels professionals del sector en matèria de sostenibilitat, gestió del talent, promoció i digitalització.

A través del programa Conforcat a mida, i en col·laboració amb el CETT (Centre universitari de referència en turisme, hoteleria i gastronomia adscrit a la Universitat de Barcelona), faran onze formacions que disposaran de 165 places en total. L'objectiu és continuar enfocant la trajectòria del sector cap a la innovació, l’excel·lència i la competitivitat.

Els càmpings federats sumen 226.858 places i creen 11.164 llocs de treball

Segons destaca el president de la FCC, Miquel Gotanegra, amb aquesta aliança i desplegant un programa de formació "potent" donen resposta a les necessitats específiques del sector amb una formació orientada "a la millora constant de l'oferta" i posant el focus en apostes de futur com són "la sostenibilitat, les inversions constants i el camí cap a l'excel·lència". "El càmping és un sector en creixement i els seus professionals han d'estar preparats", afirma Gotanegra, i subratlla que, entre els reptes, hi ha ser "cada dia més eficients" i continuar sent "l'opció d'allotjament turístic més sostenible del país".

Enfortir el teixit empresarial del sector del càmping

El pla de formació permetrà, també, enfortir el teixit empresarial del sector del càmping, format majoritàriament per empreses familiars, i contribuirà a motivar la gent jove perquè vulgui seguir treballant als establiments catalans. Els càmpings federats sumen 226.858 places (el 83,5% del total) i creen 11.164 llocs de treball (el 82,6% del total del sector).

Més info: Pluja de premis internacionals pels càmpings de Tarragona

El sector ha dut a terme en els darrers anys grans inversions per mantenir al dia les instal·lacions i innovar, un fet que li ha comportat nombrosos premis i reconeixements a nivell europeu. Les inversions han continuat durant la pandèmia i el sector disposa d'una oferta "capdavantera i de referència arreu d'Europa".

Més informació
La Catalunya dels càmpings
Els càmpings catalans assoleixen xifres rècord de visitants
Els càmpings catalans tanquen amb un 11% més de visitants
Avui et destaquem
El més llegit