L’opinió més llegida del 2018

Oriol Amat és catedràtic d'Economia i degà de la UPF Barcelona School of Management. | Àngel Bravo Oriol Amat és catedràtic d'Economia i degà de la UPF Barcelona School of Management. | Àngel Bravo

El dèficit fiscal, la ramaderia exposada a la televisió, el nombre d’assistents a les manifestacions per la Diada de l’11-S, l’AVE i Barcelona. En resum, economia catalana, espectacle, política, infraestructures... són els temes que més han interessat als seguidors de la secció d’Opinió de VIA Empresa. Lidera el rànquing, Oriol Amat.

"La part econòmica del greuge català"

Afirmava Oriol Amat, catedràtic d'Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra que el conflicte entre Catalunya i Espanya té moltes dimensions però que, sens dubte, la part més rellevant és “el vessant polític i tot el que té a veure amb els drets humans”. En l’article d’Opinió més llegit del 2018, Amat denuncia que el dèficit fiscal, la diferència entre el que l'Estat espanyol recapta a Catalunya i el que gasta -és el que es coneix com la balança fiscal- és és el gran problema”.

"Évole i la ramaderia intensiva"

Francesc Reguant, director de l’Observatori d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes, va reaccionar amb un article d’opinió al programa de Salvados que qüestionava la feina que es feia a les granges de porc. “Esperava un programa polèmic en el qual probablement aprendria i estaria d'acord amb moltes coses. Al contrari, vaig trobar un programa esbiaixat i manipulador d'una realitat complexa”.

 

"La manifestació dels 5,63 milions"

El tercer article més llegit arribava al setembre de la mà de l’etnògraf digital Josep M. Ganyet en què comentava la piulada del Centre de Visió per Computador de la UAB (@CVC_UAB) que va fer una crida per Twitter als assistents sobre fotografies geo localitzades de la manifestació de la Diada i arran d’això Ganyet analitza les xifres d’assistents a les anteriors manifestacions amb el seu característic estil.

"L'AVE, una pèssima inversió"

Jordi Franch, professor del Campus Manresa de la UVic-UCC, qüestiona en aquest article una infraestructura estrella de l’Estat com és l’AVE. “Aquest tipus d’infraestructures tenen sentit econòmic quan vertebren territoris dinàmics i densament poblats en superfícies no massa grans. No és el cas d’una Espanya amb endarreriments crònics, que compta amb una població escassa i una orografia complicada”, al·lega.

"Barcelona, Barcelona, Barcelona"

La presidenta i CEO de Savills Aguirre Newman Barcelona, Anna Gener, signa el cinquè article més llegit de VIA Empresa, sent a més el primer article de la seva col·laboració iniciada aquest 2018 amb el nostre diari. Un article en què lloa, amb esperit crític, la Barcelona de la qual forma part: “Poques ciutats són tan resilients com Barcelona, perquè la nostra memòria atàvica atresora episodis en què ens ha passat de tot, i sortosament, sabem que de tot ens n'hem sortit”.

Més informació
Les opinions més llegides del 2017
Les 10 opinions més punyents del 2015
Avui et destaquem
El més llegit