La festa del Pier 01 ja és un referent entre les startups | Barcelona Tech City
La festa del Pier 01 ja és un referent entre les startups | Barcelona Tech City

Les 30 millors ciutats d'startups del món

Barcelona entra per primer cop en el rànquing per ser una "amfitriona" en esdeveniments internacionals com el Mobile World Congress

Ja és sabut que Barcelona és la cinquena millor ciutat del món per venir-hi a treballar i que atrau un 30% de talent digital d'altres ciutats (entre moltes altres coses), però ara la capital catalana fa un pas més i entra per primera vegada en el rànquing Global Startup Ecosystem d'Startup Genome. La ciutat comtal es planta entre les 30 millors del món en ecosistema d'startups i se situa entre la 26a i 30a posició juntament amb Atlanta, Dublín, Miami i Munich sent l'única de l'Estat que es contempla a l'informe. Ara bé, de moment, Barcelona se situa en una "globalització primerenca", però ja destaca per les seves empreses de jocs i la força del sector salut.

Més info: Barcelona, la primera millor ciutat 'tech' del món que no és capital

Tot i que la millor ciutat del món en startups és -com no podia ser d'una altra manera- Silicon Valley, Barcelona és la capital d'Europa per a empreses del nivell d'Ubisfot i I Got Games, a banda d'atreure 150.000 persones cada any només amb Barcelona Games World. L'informe també destaca que l'any 2017 la companyia nord-americana Take-Two va comprar Social Point per 230 milions d'euros.

I no només això. El sector vinculat amb les ciències de la vida creix sense pausa. La ciutat comtal ja té més de 100 startups dedicades a la salut i diversos esdeveniments vinculats a això com Eyeforpharma i Bio Europe Spring. A més, el 2018, Minoryx Therapeutics, un desenvolupador de teràpia de malalties, va recaptar 25 milions de dòlars i va adquirir STAT-DX per començar solucions de proves de pacients per 191 milions de dòlars. Precisament per això, el gerent d'Startup Catalonia, Jordi Aguasca, sosté que "Barcelona és una de les empreses europees més competitives en hubs amb molts centres de innovació empresarial multinacionals i accés a talents locals i internacionals".

 

L'informe destaca que Barcelona i Dublín entren en el rànquing per primera vegada per l'increment que han viscut en relació al finançament. A més, bategen la capital catalana com una "amfitriona" d'importants esdeveniments internacionals com el Mobile World Congress i el 4YFN i l'Smart City Expo, entre d'altres, perquè aconsegueixen reunir empreses multinacionals i noves empreses i "fer de l'ecosistema un punt per crear noves idees i construir la connectivitat".

Jocs, salut, tecnologia... Barcelona és poderosa i el món ho sap. La japonesa Bandai Namco ha portat una empresa de videojocs a la ciutat comtal, l'agència de publicitat i comunicació Ogilvy s'ha unit a Barcelona Tech City en qualitat de partner corporatiu i la xinesa Jade Bird l'ha triat per establir-hi la seva seu a Europa. I això en només 15 dies a finals de juliol del 2019.

El Baròmetre del sector tecnològic a Catalunya 2019 ja concloïa que Barcelona és la quarta ciutat amb futur tecnològic més prometedor del món, només per darrere de Singapur, Londres i Shangai. I és que la capital catalana és l'única no capital d'estat que entra en el rànquing, com en molts d'altres. La millor ciutat tech del món que no és capital.

Més informació
Barcelona, capital europea del talent emprenedor
Barcelona atrau un 30% de talent digital d'altres ciutats
Les 10 millors ciutats del món el 2019
Les 50 millors ciutats del món per trobar feina
Avui et destaquem
El més llegit