300 empreses de Sabadell hauran de tenir un canal de denúncies anònim abans del desembre

La Cambra de Comerç de Sabadell recorda que les organitzacions s’exposen a sancions que poden anar dels 600.000 fins al milió d’euros

Façana de la Cambra de Comerç de Sabadell Façana de la Cambra de Comerç de Sabadell

La Cambra de Comerç de Sabadell informa que les empreses d’entre 50 i 249 treballadors, a 1 de desembre de 2023, hauran d’haver implementat un canal anònim de denúncies, com a compliment de la Llei 2/2023 que regula la protecció de les persones que informen sobre infraccions normatives i de lluita contra la corrupció. En total són 300 les empreses afectades per la mesura a la demarcació de la Cambra de Comerç de Sabadell, segons dades de l'entitat.

Aquesta llei té com a objectiu aportar més facilitats perquè els treballadors de l'empresa, i fins i tot col·laboradors externs, comuniquin informació de manera anònima i confidencial sobre conductes que puguin ser delictes o infraccions administratives greus o molt greus. La idea és prevenir i erradicar qualsevol conducta que pugui ser una infracció penal o administrativa greu.

La mesura ajuda les empreses a detectar actuacions il·legals i el seu incompliment podria suposar sancions que poden anar dels 600.000 euros, en cas d’infraccions greus, fins a 1.000.000 d’euros per a infraccions molt greus i, fins i tot, la prohibició d'obtenir subvencions o beneficis fiscals. 

Les sancions poden anar dels 600.000 fins al milió d’euros

En aquest sentit, la Cambra de Começ de Sabadell ha enviat un comunicat per anunciar un servei integral per a les empreses que inclou l’establiment del canal, tota la documentació referent al sistema d’informació que comporta i el cribratge i tramitació de les denúncies que es puguin presentar. Les empreses hauran de designar un responsable del sistema intern de denúncies, i notificar-ho a l'Autoritat Independent de Protecció de l'Informant.

Més informació
La Cambra de Sabadell reclama les inversions pendents al Vallès
HP rehabilita la Masia de Can Graells i crea un centre d'innovació i disseny
VIA Empresa és reconeguda pel seu "moment màgic" a la 'Nit del Soci' del SCE
Avui et destaquem
El més llegit