La Riera de Caldes impulsa projectes de fabricació digital

L’espai SPMakers té l’objectiu d’apropar aquesta tecnologia a les empreses, entitats i persones de la zona

Un dels projectes de fabricació digital dissenyats al SPMakers Un dels projectes de fabricació digital dissenyats al SPMakers

La Riera de Caldes impulsa el desenvolupament de productes de fabricació digital a través de l’Espai de fabricació digital SPMakers. Aquesta iniciativa té per objectiu apropar la tecnologia de la fabricació digital i les seves aplicacions a aquelles empreses, entitats, docents i persones interessades en la fabricació digital, segons informa l'Ajuntament de Santa Perpètua en un comunicat.

Des de finals de maig fins ara, 75 persones han passat per l’espai i ja s’han creat 37 productes de fabricació digital. Entre ells destaquen el disseny i la fabricació de prototips per crear peces de geometria per a teràpies naturals, expositors personalitzats per un centre d’estètica, plantilles per estampar samarretes, peces per disfresses o maquetes d’arquitectura.

L’espai, ubicat a l’Edifici Creve, juntament amb el Centre de Recursos del Vehicle Elèctric, disposa d’una fresadora digital, una impressora 3D i una talladora làser. Tot i això, està previst que l’espai disposi també d’una talladora de vinil i un escàner en els pròxims mesos. A més, un expert en disseny digital i fabricació de la Fundació CIM de la Universitat Politècnica de Catalunya assessora individualment a totes les persones que passen per l’espai SPMakers.

L’espai de fabricació digital SPMakers forma part del projecte de suport a la indústria 4.0 de la Riera de Caldes, que vol afavorir la transformació digital a la indústria i l’ocupació. El projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya. 

Més informació
La Riera de Caldes impulsa les empreses cap a la indústria 4.0
La Riera de Caldes impulsa la logística 4.0
Més de 3.000 empreses a la Riera de Caldes
Avui et destaquem
El més llegit