Una agència público-privada de captació d’inversions per a Barcelona

Barcelona Global i l’Ajuntament impulsaran Barcelona & Partners, un programa d’identificació, captació i implantació d’activitat econòmica per a la ciutat

Barcelona & Partners tindrà les seves pròpies normes de governança | iStock Barcelona & Partners tindrà les seves pròpies normes de governança | iStock

Barcelona Global i l’Ajuntament de Barcelona han acordat impulsar Barcelona & Partners, un programa d’identificació, captació i implantació d’activitat econòmica per a Barcelona, que unirà les energies i els recursos del sector privat i del públic. Segons informa el consistori en un comunicat, Barcelona & Partners identificarà i acompanyarà l’aterratge a Barcelona de projectes d’inversió i activitat econòmica de qualitat capaços de transformar el territori i crear llocs de feina.

Es tracta d'una iniciativa público-privada de Barcelona Global que ja compta amb el suport d’empreses com el Banc Sabadell, Fundació Puig, Cuatrecasas, Agbar o Colonial. L’Ajuntament de Barcelona és la primera institució pública a sumar-s’hi.

Aurora Catà i Pau Guardans Barcelona Global EP

Aurora Catà i Pau Guardans a l'assemblea de Barcelona Global. | EP

L'assemblea general de Barcelona Global va aprovar aquest dimecres al capvespre el nomenament d'Aurora Catà com a nova presidenta de la entitat per als pròxims dos anys en substitució de Pau Guardans. Catà és sòcia de Seeliger y Conde i fins ara vicepresidenta de Barcelona Global. L'anunci de Barcelona & Partners ha sigut la seva estrena com a presidenta. 

El programa treballarà per identificar sectors econòmics, institucions, empreses, mercats, territoris, inversors, perfils professionals i grans esdeveniments susceptibles de desenvolupar les seves activitats a Barcelona i desenvoluparà estratègies i programes per atreure’ls. A banda, també generarà projectes concrets d’atracció i implantació a Barcelona d’activitat econòmica transformadora del territori.

A més, Barcelona & Partners tindrà les seves pròpies normes de governança i, tot i que en un primer moment formarà part de la pròpia associació, l’objectiu és que, en tres anys, es consolidi i es converteixi en un organisme independent, al servei de la ciutat i la seva àrea metropolitana.

Més informació
L'holandesa Zeeman torna a triar Catalunya per expandir-se
'És la teva Barcelona', l'impuls del comerç al turisme local
Avui et destaquem
El més llegit