L'Ajuntament de Barcelona compra dues naus industrials al Besòs

El consistori pretén instal·lar-hi projectes tractors vinculats amb la indústria 4.0 i l'economia circular

L'Ajuntament pretén accelerar l'ecosistema pime del Besòs amb dos nous espais | EP L'Ajuntament pretén accelerar l'ecosistema pime del Besòs amb dos nous espais | EP

L'Ajuntament de Barcelona ha acordat la compra de dues naus industrials al Besòs. L'adquisició s'ha concretat després de la intenció comunicada pel consistori al setembre d'instal·lar projectes tractors relacionats amb l'economia circular i sostenible a la zona. El procés de compra finalitzarà entre el febrer i el juny de l'any entrant, quan la corporació municipal encetarà la selecció d'operadors per impulsar aquestes iniciatives.

Les dues adquisicions han suposat una inversió per al consistori de 5 milions d'euros. El primer, al carrer Costa Brava, té uns 1.850 metres quadrats; mentre que el segon, amb una superfície de 3.400 metres quadrats, se situa al carrer Ciutat d'Assumpció. Amb els projectes que ocuparan aquests centres, l'Ajuntament pretén "accelerar el procés de transformació digital i transició energètica" de les pimes dels barris de la zona – unes 750, amb més de 10.000 treballadors en total.

Amb aquestes inversions, l'Ajuntament busca "impulsar una indústria més tecnològica i innovadora" a la ciutat. Barcelona vol emmirallar-se, segons el consistori, en els casos d'èxit d'aquest tipus de transformacions urbanes a la Navy Yard de Brooklyn, la Station F de París o l'Edificio Papelera de Bilbao.

Més informació
La UE premia la rehabilitació de la Torre Aigües del Besòs
Prop de 500 persones ja utilitzen la moneda digital del Besòs
La moneda digital de Barcelona ja circula per l'Eix Besòs
Avui et destaquem
El més llegit