Alstom, Miquel Martí (Moventia) i el Sincrotró Alba, Premis Cambra de Sabadell 2023

Els guardons s'han entregat en un acte a Fira Sabadell aquest dimecres, 29 de novembre

Els Premis Cambra 2023 de la Cambra de Sabadell | Cedida Els Premis Cambra 2023 de la Cambra de Sabadell | Cedida

Els Premis Cambra 2023 de la Cambra de Sabadell han distingit Alstom Transport, el conseller delegat de Moventia, Miquel Martí, i el Sincrotró Alba, a la UAB, segons ha informat la Cambra. Els premis d'enguany s'han dedicat a la intel·ligència artificial.

L'acte d'entrega dels Premis ha comptat amb uns 300 assistents entre alcaldes, empresaris i representants polítics, socials i d'institucions, ha estat presidit per l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i el Director General de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Jordi Torrades.

Les empreses guardonades:

Premi Cambra 2023 al Mèrit Empresarial – Alstom Transport

Alstom és una empresa referent a nivell industrial i tecnològic de les activitats relacionades amb el transport ferroviari i la mobilitat sostenible: senyalització, infraestructures, fabricació de trens, sistemes de tracció, manteniment i mobilitat digital. És un dels principals actors d'aquest sector a Catalunya, i compta amb més de 1.200 treballadors. A nivell mundial proporciona solucions a més de 80 milions de passatgers diaris a 63 països.

Premi Cambra 2023 a la Trajectòria Personal i Empresarial – Miquel Martí i Escursell

Miquel Martí i Escursell és el president i conseller delegat del grup Moventia, i compta amb una trajectòria professional de 45 anys a l'empresa familiar, que té el seu origen l'any 1923. Inicialment compatibilitzava formació i experiència, accedint a tots els llocs de treball fins arribar a la màxima responsabilitat dins del grup. Moventia compta amb una plantilla de 6.800 professionals i opera en 3 continents oferint diversos serveis de mobilitat col·lectiva i privada.

Premi Cambra 2023 a la Trajectòria d’una Entitat – Sincrotró ALBA

El Sincrotró ALBA, situat a Cerdayola del Vallès, és una gran infraestructura científica, única a Espanya: un complex d'acceleradors d'electrons que produeix l'anomenada llum de sincrotró, amb la qual es pot veure i analitzar la matèria i les seves propietats.

Cada any, més de 2.500 investigadors d'una gran varietat d'àmbits científics hi fan experiments amb instruments d'anàlisi únics al món, a través dels quals contribueixen als camps de la salut, l'energia, la protecció del medi ambient o les tecnologies de la comunicació.

Més informació
Ramon Alberich elegit per unanimitat president de la Cambra de Sabadell
La Cambra de Sabadell reclama les inversions pendents al Vallès
Cambra de Sabadell i Conector impulsen sis startups catalanes
Avui et destaquem
El més llegit