Altero ha iniciat l’exportació de la seva maquinària per al reciclatge de plàstic a Austràlia. Fundada l’any 2018 a Sentmenat, un dels principals àmbits d’actuació de la firma són les empreses gestores de residus. En aquest sentit, la companyia també ofereix serveis d’assessorament i consultoria per projectes de reaprofitament o economia circular. L’aterratge d’Altero al mercat australià coincideix amb un canvi en la regulació del reciclatge i d’aquí que l’empresa ha detectat noves oportunitats de creixement. “Hem observat que el país no té una experiència sòlida i, per això, tenim una oportunitat per presentar-hi la nostra maquinària i experiència”, apunta Marc Costa.
El director de Vendes d’Altero assegura que Austràlia “valora molt el coneixement i l’experiència europea, en un moment crucial on la demanda interna està creixent. Per completar aquesta iniciativa d’expansió internacional, Altero ha comptat amb la col·laboració d’ACCIÓ i l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions a Sydney. Actualment, l’empresa del Vallès Occidental té una plantilla de dotze treballadors. En una fase inicial, Altero va concentrar el seu negoci a l’Estat, però en els darrers anys ha impulsat la seva internacionalització cap a diversos països africans, Mèxic, Argentina o Perú.
Durant l’any 2022, ACCIÓ va dur a terme un assessorament a 36.000 empreses i centres tecnològics durant el 2022. Aquesta xifra representa un increment d’un 7,5% en comparació amb les dades de l’any anterior. 21.000 projectes que han mobilitzat una inversió de 1.700 milions d’euros i la creació de 12.000 llocs de treball directes i indirectes. Per damunt de tot, l’organisme ha destacat el suport a iniciatives relacionades amb la internacionalització. En clau europea, fins a 1.500 firmes han rebut assessorament sobre fons europeus.
Quant a les empreses emergents, durant l'any passat ACCIÓ va acompanyar a més de 320 startups per impulsar el seu creixement, amb programes d'ajut o mitjançant l'assessorament financer. L'agència ha destacat que durant el 2022 va augmentar un 30% la dotació pressupostària de la línia d'ajuts directes Startup Capital. En l'àmbit dels clústers, més de 150 empreses van rebre 1,8 milions d'euros per iniciatives col·laboratives, que van permetre impulsar un centenar de projectes. Per cada euro públic de pressupost destinat a aquesta àrea el 2022, s’han atret 222 euros d’inversió privada per part de companyies internacionals. En total, el 37% dels projectes que s’han materialitzat a Catalunya s’han captat per mitjà de la xarxa de 40 oficines exteriors al món.