La Unió Empresarial de l'Anoia apropa els fons LEADER a les empreses

Les subvencions van destinades a projectes que dinamitzin l'activitat econòmica al món rural

Imatge d'unes banderes de la Unió Europea | iStock Imatge d'unes banderes de la Unió Europea | iStock

Durant la jornada de dijous, la Unió Empresarial de l’Anoia va organitzar una xerrada per visibilitzar les oportunitats dels fons LEADER. Unes subvencions, gestionades pel departament d’Acció Climàtica de la Generalitat, que van destinades a fomentar l’activitat econòmica a l’entorn rural. 

La sessió va anar a càrrec de Jordi Vilalta, gerent del Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central. L’àmbit territorial d’aquest organisme està format per 61 municipis de les comarques de la Segarra, Solsonès, Anoia i el Bages. 

Les empreses que s’acullin al pla d’ajudes poden utilitzar els recursos per impulsar accions com l’ampliació d’instal·lacions, compra de maquinària, promoció del producte local, contractació de joves, eficiència energètica o promoció turística. 

Els sectors industrials i agroalimentaris es veuen directament beneficiats per aquestes ajudes. Concretament, d’una inversió de fins a 250.000 euros, l’aportació pública pot ser d’entre un 25 i un 40% del pressupost aprovat. La convocatòria, amb concurrència competitiva, s’obrirà al juliol i no es tanca fins al setembre. 
 

Més informació
Igualada Mentoring prepara la 4a edició per enfortir el teixit empresarial de la ciutat
El VI Fòrum Unió Empresarial de l'Anoia posa de relleu la innovació com a estratègia d'èxit
Igualada puja al tren del 5G i la intel·ligència artificial
Avui et destaquem
El més llegit