• Territori
  • La Fundació UEA impulsa la transformació econòmica i social de l'Anoia

La Fundació UEA impulsa la transformació econòmica i social de l'Anoia

El projecte es realitza amb la col·laboració de l'empresa Meritem

La Fundació UEA impulsa la transformació econòmica i social de l'Anoia | ACN
La Fundació UEA impulsa la transformació econòmica i social de l'Anoia | ACN
Redacción VIA Empresa
Igualada
29 de Gener de 2024
Act. 16 de Febrer de 2024

La Fundació de la Unió Empresarial de l’Anoia ha signat un acord de col·laboració amb l’empresa Meritem per impulsar la transformació econòmica i social de la comarca de l’Anoia. Aquest vincle permet a la fundació poder impulsar diverses accions vinculades a l’ocupació i a l’emprenedoria, fomentar les vocacions industrials i crear vincles i xarxa amb altres entitats, organismes i institucions de la comarca. 

 

La missió de la Fundació UEA és consolidar-se com un agent transformador, un referent en treballar pel progrés social i sostenible de l’Anoia; creant un impacte positiu i promovent la igualtat d’oportunitats, arribant al consens social. Sense deixar la missió social i de contribució al desenvolupament del territori, fa mig any, la Unió Empresarial de l’Anoia i la Fundació Impulsa van signar un conveni de col·laboració per crear oportunitats per als joves.

L’objectiu de l’acord és que les dues organitzacions sumin sinergies per impulsar el progrés econòmic i social del territori. Tradicionalment, la UEA ha expressat un gran interès per orientar professionalment joves d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius del territori de l’Anoia, i així retenir el talent. 

 

Per la seva banda, la Fundació Impulsa promou la igualtat d’oportunitats entre els joves, oferint beques i un acompanyament integral a joves en situació de vulnerabilitat socioeconòmica per tal que cursin cicles de FP i la seva posterior inserció laboral, per tal de generar una oportunitat de futur real a escala professional. Actualment, a Catalunya, els joves d’entre 16 i 29 anys sense qualificació representen el 72% de la població juvenil a l’atur. Durant l’any 2023, el Servei d’Ocupació de Catalunya va mobilitzar 25 milions d’euros per promoure accions vinculades a la Formació Professional. 

En un intent de reforçar aquesta aposta, enguany el SOC invertirà 40 milions d'euros per finançar projectes relacionats amb l'ocupació al territori. Per completar aquesta tasca s'han constituït 8 Consells Territorials d’Ocupació (Barcelona, Camp de Tarragona, Girona, Ponent, Terres de l’Ebre, Alt Pirineu i Aran, Penedès i Catalunya Central) formats pels ens locals, econòmics i socials de cada territori. Seran els encarregats d’identificar les necessitats, planificar, definir i executar les polítiques d’ocupació propiciant un procés de baix a dalt. El Servei d'Ocupació les validarà i garantirà el finançament durant tot el període, fet que assegura estabilitat econòmica i una major eficàcia.