La Fundació UEA impulsa la transformació econòmica i social de l'Anoia

El projecte es realitza amb la col·laboració de l'empresa Meritem

La Fundació UEA impulsa la transformació econòmica i social de l'Anoia | ACN La Fundació UEA impulsa la transformació econòmica i social de l'Anoia | ACN

La Fundació de la Unió Empresarial de l’Anoia ha signat un acord de col·laboració amb l’empresa Meritem per impulsar la transformació econòmica i social de la comarca de l’Anoia. Aquest vincle permet a la fundació poder impulsar diverses accions vinculades a l’ocupació i a l’emprenedoria, fomentar les vocacions industrials i crear vincles i xarxa amb altres entitats, organismes i institucions de la comarca. 

La missió de la Fundació UEA és consolidar-se com un agent transformador, un referent en treballar pel progrés social i sostenible de l’Anoia; creant un impacte positiu i promovent la igualtat d’oportunitats, arribant al consens social. Sense deixar la missió social i de contribució al desenvolupament del territori, fa mig any, la Unió Empresarial de l’Anoia i la Fundació Impulsa van signar un conveni de col·laboració per crear oportunitats per als joves.

L’objectiu de l’acord és que les dues organitzacions sumin sinergies per impulsar el progrés econòmic i social del territori. Tradicionalment, la UEA ha expressat un gran interès per orientar professionalment joves d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius del territori de l’Anoia, i així retenir el talent. 

Per la seva banda, la Fundació Impulsa promou la igualtat d’oportunitats entre els joves, oferint beques i un acompanyament integral a joves en situació de vulnerabilitat socioeconòmica per tal que cursin cicles de FP i la seva posterior inserció laboral, per tal de generar una oportunitat de futur real a escala professional. Actualment, a Catalunya, els joves d’entre 16 i 29 anys sense qualificació representen el 72% de la població juvenil a l’atur. Durant l’any 2023, el Servei d’Ocupació de Catalunya va mobilitzar 25 milions d’euros per promoure accions vinculades a la Formació Professional. 

En un intent de reforçar aquesta aposta, enguany el SOC invertirà 40 milions d'euros per finançar projectes relacionats amb l'ocupació al territori. Per completar aquesta tasca s'han constituït 8 Consells Territorials d’Ocupació (Barcelona, Camp de Tarragona, Girona, Ponent, Terres de l’Ebre, Alt Pirineu i Aran, Penedès i Catalunya Central) formats pels ens locals, econòmics i socials de cada territori. Seran els encarregats d’identificar les necessitats, planificar, definir i executar les polítiques d’ocupació propiciant un procés de baix a dalt. El Servei d'Ocupació les validarà i garantirà el finançament durant tot el període, fet que assegura estabilitat econòmica i una major eficàcia.

Més informació
La UEA posarà en valor la força de la indústria al VII Fòrum Empresarial de l’Anoia
La UEA i la Fundació Impulsa volen crear oportunitats de futur per als joves
Comercial Godó, Stikets, Inserma Anoia i Waterologies, protagonistes de la Nit Empresarial UEA
Avui et destaquem
El més llegit