AQ Compute crearà 1.800 llocs de treball al centre de dades del Parc de l'Alba

El fons alemany, que compta amb l'assessorament de CBRE, invertirà 300 milions d'euros en una instal·lació que s'activarà durant l'any 2024

Imatge aèria del sector del Parc de l'Alba | Generalitat Imatge aèria del sector del Parc de l'Alba | Generalitat

AQ Compute, divisió tecnològica del fons d’inversió Aquila Capital, ha anunciat la creació de 300 llocs de treball directes i 1.500 indirectes en el futur centre de dades del Parc de l’Alba. Situada a Cerdanyola del Vallès, aquesta instal·lació de 7.000 metres quadrats entrarà en funcionament en el segon semestre de l’any 2024 amb una capacitat de 50MW i el grup alemany destinarà una inversió de 300 milions d’euros.

L’operació ha comptat amb l’assessorament de la consultora CBRE. El futur data center del Vallès serà el segon espai d’aquestes característiques que Aquila Capital té al continent, el primer va ser inaugurat a Noruega. El fons d’inversió va aterrar a Catalunya fa sis anys i fins a l’actualitat ha dut a terme operacions per valor de gairebé 800 milions d’euros, principalment en el sector residencial. 

Segons dades de CBRE, el negoci dels centres de dades va moure 1.000 milions d’euros durant el 2021 i, en els pròxims exercicis, s’espera un creixement anual del 20%. “Volem crear un operador líder de centres de dades paneuropeu”, apunta Enrique Martínez, vicepresident de la consultora. Per la seva banda, Petter M. Tommeraas, director executiu d’AQ Compute, considera que el projecte forma part d’un canvi substancial del panorama dels serveis de centres de dades a Europa “amb un enfocament a la sostenibilitat”. En aquest sentit, les instal·lacions de Cerdanyola del Vallès s’alimentaran d’energia 100% renovable.

Les dues firmes coincideixen a destacar que el futur centre permet “cobrir les necessitats dels hiperescaladors, grans empreses i altres organitzacions que requereixen una àmplia capacitat informàtica alhora que compleixen els objectius de sostenibilitat”. Un informe de l’Associació Espanyola de Data Centers assegura que, fins al 2026, les inversions en centres de dades a l’Estat arribaran als 6.800 milions d’euros.

Més informació
CBRE Global Investors compra un campus d'oficines al 22@
Uriach trasllada les seves oficines a Sant Cugat del Vallès
El show de la B-40, el via crucis de la connexió entre el Vallès i el Baix Llobregat
Avui et destaquem
El més llegit