L'associació d'autònoms de Lleida s'integra a l'ATA

Ambdues entitats uneixen forces per "fomentar i potenciar les relacions associatives i empresarials" i "defensar els interessos" del col·lectiu

Els representants de l'ATA, AMALL i Foment signen l'acord | ACN Els representants de l'ATA, AMALL i Foment signen l'acord | ACN

L'Associació d'Autònoms de la demarcació de Lleida (AMALL), integrada en la Confederació d'Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL), ha entrat a formar part de la Federació Estatal d'Associacions de Treballadors Autònoms (ATA) i de l'Associació d'Emprenedors i Autònoms de Catalunya (ATA Catalunya), respectivament, amb l'objectiu de "fomentar i potenciar les relacions associatives i empresarials dels professionals autònoms per promoure la defensa dels interessos dels autònoms i la millora de protecció social". Arran de l'acord signat, els autònoms de Lleida compten a partir d'ara amb una representació directa d'ATA.

ATA és l'organització més representativa del col·lectiu, més del 60% de la representativitat a l'Estat espanyol. A més representa a 246 organitzacions territorials i sectorials, suma més de 210.000 autònoms afiliats. Està present en totes les comunitats autònomes, a Catalunya amb seu a Barcelona i ara a Lleida, i té per objectiu aconseguir el reconeixement socioeconòmic dels autònoms.

D'acord amb el que s'estableix en el conveni, AMALL participarà activament amb ATA en la representació i interlocució dels autònoms davant les Administracions Públiques estatals i autonòmiques en aquells aspectes que els afectin com a col·lectiu. Totes dues entitats dissenyaran conjuntament línies estratègiques i polítiques de formació i de projectes específics, elaboraran estudis, entre altres iniciatives. L'acord també preveu la defensa dels interessos i el foment de l'organització i vertebració del col·lectiu així com la seva representació i interlocució social, tant sectorial com intersectorial.

Més informació
Un 20% dels autònoms té almenys un treballador a càrrec
Més de la meitat dels autònoms no poden fer vacances
Barcelona ofereix ajuts econòmics a autònoms i emprenedors
Avui et destaquem
El més llegit