L'ATA insta a actuar "amb fermesa" i "màxim control" contra el lloguer turístic il·legal

L'entitat gironina reclama a les administracions que s'impulsin campanyes per promoure les denúncies contra els que operen sense llicència

Un habitatge d'ús turístic | ACN Un habitatge d'ús turístic | ACN

L'Associació Turística d'Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA) ha expressat la seva "gran indignació" per l'actual escenari del lloguer turístic il·legal de la demarcació. En un comunicat, l'entitat ha insistit a exigir "una actuació ferma i decidida", a més del "màxim control per part de les administracions".

Més info: Federatur porta la llei d'habitatges d'ús turístic al Constitucional

D'altra banda, l'associació ha advertit que el decret llei de mesures urgents en aquest àmbit està provocant un "efecte crida" a la "proliferació del lloguer il·legal" que, assegura, "creix de forma desmesurada". En aquest sentit, reclama al Govern que posi el "focus" en els que fan la seva activitat "fora de la legalitat" i "no en els professionals que treballen amb rigor, qualitat i seguint les normatives".

L'ATA assegura estar fent una "feina intensa" per acabar amb l'intrusisme, tot i que, recorden "cal més contundència de les institucions per erradicar-ho"

"És urgent acabar d'una vegada per totes amb l'oferta il·legal perquè no només perjudica el nostre sector sinó també la destinació; i, el més preocupant, contribueix a especular amb el preu creant un greuge important als professionals del sector", han subratllat en un comunicat. Per això, asseguren que estan fent una "feina intensa" per acabar amb l'intrusisme, tot i que, recorden, "cal més contundència de les institucions per erradicar-ho". A banda d'això, consideren que cal impulsar campanyes per fomentar que l'intrusisme es denunciï. "En aquesta lluita cal la col·laboració de tothom", han afegit.

D'altra banda, en aquest mateix escrit l'ATA ha celebrat la decisió de l'Ajuntament de Girona i la Generalitat d'unir esforços per intensificar la persecució dels pisos turístics il·legals a la ciutat i també la dels ajuntaments que "han seguit el mateix camí". Per aquest motiu, ha reclamat que aquest "exemple" s'estengui a la resta d'ajuntaments de la demarcació. "Cal anar teixint aliances i actuant amb la màxima contundència per aconseguir que l'oferta legalitzada d'apartaments turístics sigui l'única a la demarcació", han insistit.

Una lluita de 15.000 apartaments turístics

L'ATA agrupa unes 15.000 unitats d'apartaments turístics i habitatges d'ús turístic legalitzats de tota la província, una oferta d'establiments i allotjaments turístics d'acord amb els requisits turístics i de serveis. L'entitat ha recordat que en el cas que es tingui coneixement d'una activitat clandestina, és un deure comunicar-ho i recorda que disposa d'una bústia on es pot denunciar de forma anònima les pràctiques il·legals que es puguin detectar al sector. Un cop recollides les denúncies, les trasllada al departament competent de la Generalitat perquè en tingui coneixement i emprengui les accions civils corresponents destinades al cessament efectiu de l'activitat turística.

Més informació
Les comarques gironines concentren el 44% dels habitatges d'ús turístic
El govern espanyol vol limitar el lloguer temporal i permetre als veïns vetar pisos turístics
El Ministeri de Consum proposa que els pisos turístics hagin de pagar IVA
Avui et destaquem
El més llegit