Barcelona, la ciutat amb més pernoctacions hoteleres el 2018

L'INE subratlla que Catalunya és l'únic territori amb una taxa mitjana negativa en l'Índex de Preus Hotelers

Catalunya és el segon territori més visitat el 2018 | iStock Catalunya és el segon territori més visitat el 2018 | iStock

Barcelona és la ciutat amb més pernoctacions hoteleres el 2018 i Catalunya és el segon territori més visitat de l'Estat espanyol el 2018 per darrere d'Andalusia, segons dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Amb un 15,4% de pernoctacions hoteleres de no residents, aquestes s'incrementen un 22,6%. A més, l'Índex de Preus Hotelers mostra que Catalunya és l'única comunitat on aquests preus han caigut, concretament ho han fet un 1% respecte l'any anterior.

Ara bé, les pernoctacions de residents espanyols a Catalunya han caigut un 4,4%. Segons ha explicat l'economista Jordi Goula al Col·legi d'Economistes, "el turisme intern ha fallt sobretot pels aragonesos i els madrilenys" i això, sustenta, "fa que una de les zones més afectades sigui la Costa Daurada". Mentrestant, les pernoctacions de no residents han crescut un 0,9%. 

Goula, a més, ha afegit que els hotels que creixen en pernoctacions a Catalunya són els de quatre i cinc estrelles i, per tant, això demostra que "està venint més turisme de qualitat".

En el conjunt d'Espanya, les pernoctacions en establiments hotelers han arribat als 340,2 milions en tot el 2018 amb una baixada del 0,1%, mentre que les pernoctacions de no residents han caigut un 0,4%.

Més informació
Catalunya, líder en visitants i despesa turística
Cau el turisme a Catalunya, però augmenta la despesa
El turisme internacional toca sostre al novembre
Avui et destaquem
El més llegit