El centre logístic de B. Braun acull la planta fotovoltaica més gran del grup

La companyia aposta per l'energia solar al seu centre situat a Santa Oliva, amb la instal·lació de més de 1.200 panells fotovoltaics

El centre logístic internacional de B. Braun a Santa Oliva | Cedida El centre logístic internacional de B. Braun a Santa Oliva | Cedida

B. Braun ha apostat per la instal·lació de plaques solars en el seu centre logístic internacional situat a Santa Oliva (Tarragona), que li permetran reduir considerablement la seva emissió de CO2 a l'Estat, deixant d'emetre més de 440 tones cada any, d'acord amb l'estratègia del grup en què la sostenibilitat exerceix un paper clau. 

El cap de Magatzem, Enginyeria i Instal·lacions de B. Braun, Sergio Aranda, ha assenyalat que les plaques fotovoltaiques permeten que en una infraestructura de “grans dimensions, amb uns 21.500 metres quadrats”, pugui mantenir “en tot moment” una temperatura entre els 15 i els 25 graus centígrads, ja que s'ha de mantenir el producte sanitari a una temperatura estricta per a la seva conservació de manera segura.

La instal·lació de plaques solars reduiran considerablement l'emissió de CO2 a l'Estat, deixant d'emetre més de 440 tones cada any

Per la seva banda, la cap tècnica de Medi ambient, Maria Carmen Rodríguez, ha corroborat que “suposa un gran estalvi” i que la xifra és alta tenint en compte que un magatzem d'aquesta mida consumeix molta energia perquè ha de climatitzar un volum molt gran d'aire. “L'energia que autogenerem gràcies a la instal·lació de les plaques equival al consum anual de 153 llars de quatre persones”, ha apuntat.

Per poder generar aquesta energia mitjançant panells, a les instal·lacions de Santa Oliva s'ha disposat un generador fotovoltaic amb potència nominal de 440 quilowatts hora per autoconsum que consta de 1.280 panells amb disposició coplanar. Es tracta de la planta fotovoltaica més gran de B. Braun a l'Estat, convertint el centre de Santa Oliva en un dels més sostenibles energèticament de tot el grup.

Més info: B.Braun, de 'Can Tripes' a gran multinacional

Així mateix, per assolir un elevat grau de rendiment de la planta, es va dur a terme una anàlisi tècnica tenint en compte la demanda del centre logístic i la radiació solar que hi incideix, aconseguint formar un equilibri entre la mida de la instal·lació i l'energia solar generada.

Més informació
B. Braun aposta a Rubí per la seva expansió industrial
Impost a les emissions de CO2 dels vehicles: ja es pot consultar la quota i el període de pagament
El 36% de les emissions de CO2 a Europa són causades pel sector immobiliari
Avui et destaquem
El més llegit