Bike24 inverteix 10 milions d’euros en un nou un centre a Lliçà d’Amunt

La companyia alemanya preveu crear 50 llocs de treball i distribuirà des del municipi els productes a la resta de l'estat espanyol

La planta de Bike24 a Lliçà d'Amunt | Cedida La planta de Bike24 a Lliçà d'Amunt | Cedida

La botiga d’esports online Bike24 ha invertit 10 milions d’euros en posar en marxa un nou centre logístic robotitzat a Lliçà d’Amunt (Vallès Oriental). És la primera plataforma de distribució que la firma obre fora d’Alemanya. Ocupa una nau de 10.000 m2 amb un sistema d’alta robotització, fet que el situa com a referent en la distribució de comandes al sud d’Europa. La companyia ha arrencat el centre logístic de Lliçà amb una vintena de treballadors, però la companyia ha anunciat que la previsió és arribar al mig centenar d’empleats durant el proper any. 

Després d’un any i mig d’obres, el centre està plenament operatiu. El CEO de Bike24, Andrés Martin-Birner, i el conseller d’Empresa, Roger Torrent, l’han inaugurat avui. A banda d’una àrea d’emmagatzematge clàssica, el nou centre logístic utilitza una tècnica innovadora  amb 50 robots que duen terme el procés d’emmagatzematge i recollida.

Des d’aquest centre, Bike24 distribuirà els productes a la resta de l’estat espanyol, així com també a Portugal, Itàlia i França. A curt termini, l’objectiu és atendre des de Lliçà els mercats d’Holanda, Bèlgica i Luxemburg. Quan la planta estigui totalment automatitzada tindrà capacitat per a enviar 18.000 paquets setmanals.

Bike24 va néixer el 2002 a Dresden, Alemanya i compta amb 550 empleats. L’any passat, l’empresa va assolir un volum de vendes 262 milions d’euros en total, un 5% en comparació amb el 2021. Finalment, Bike24 s’ha establert a Catalunya amb el suport de la Generalitat, a través de l’agència Acció.

Més informació
Inversió milionària d'una empresa catalana a Lliçà d'Amunt
Esteve compra una nova planta a Lliçà de Vall
Mango inverteix 35 milions en l’ampliació del seu centre de Lliçà d’Amunt
Avui et destaquem
El més llegit