Carinsa patenta un xiclet que canvia de gust

L'empresa d'aromes i additius per al sector alimentari crea una patent per fabricar per primera vegada una llaminadura que varia el sabor

El director d'R+D+I de la divisió de confiteria de Carinsa, Àngel Palomes El director d'R+D+I de la divisió de confiteria de Carinsa, Àngel Palomes

El Grup Carinsa, dedicat a la fabricació d'aromes i additius per al sector alimentari, ha patentat un xiclet amb dos gustos, en el qual tots dos per primera vegada apareixen de manera seqüencial, és a dir, primer un i després l'altre, i que es coneix com xiclet dual.

Han estat tres anys de feina de l'equip R+D+I de la companyia, instal·lada a Sant Quirze del Vallès (Barcelona), perquè "progressivament mentre es mastegui canviï de gust", ha explicat el director d'aquest departament de la divisió de confiteria, Àngel Palomes, a Europa Press.

Ara com ara s'està treballant per barrejar dos gustos, "un primer més afruitat i un segon de menta, perquè deixa la boca impregnada durant més temps", ha detallat Palomes, encara que ha matisat que el producte pot tenir diverses combinacions d'aromes, però se n'ha de perfeccionar el compost.

Aquesta presència seqüencial de gustos s'ha aconseguit gràcies al fet d'aplicar unes tècniques de farmàcia per a l'alimentació i és fruit de l'acord amb la Universitat de Barcelona (UB) per incorporar un equip de la Facultat de Farmàcia, a través del programa Doctorats Industrials.

L'objectiu de l'empresa vallesana és que el 2020 surti el producte al mercat, tal com ha afirmat la CEO de Carinsa, Vanesa Martínez, i ha admès que "grans marques" s'hi han interessat, i ha subratllat que la fabricació no suposarà cap inversió.

Beneficis per a la salut

El xiclet dual també té una vessant "preventiva" relacionada d'una banda amb la boca i, per l'altra, amb la identificació de malalties, així com explorar nous gustos i moderar la gana, tot i que encara són projectes.

Martínez ha dit que han fet assaigs clínics a hospitals com el de la Paz de Madrid, el Vall d'Hebron i el Trias i Pujol, tots dos de Barcelona, que han provat que "hi ha una ràpida recuperació" després de patir qualsevol patologia.

Respecte a la detecció preventiva en casos bucals, Palomes ha especificat que "vol pal·liar l'erosió dental" i ha avisat que és un projecte a llarg termini, amb la voluntat que sigui un producte més per receptar dels odontòlegs en el futur.

Més informació
La UE impulsa la nutrició de Grup Carinsa
Carinsa apunta als 100 milions d'euros de facturació amb un suavitzant sostenible
Smalle Technologies i Carinsa capten més de 2,5MEUR de fons europeus
Avui et destaquem
El més llegit