Cases rurals i càmpings de la Catalunya Central ronden el ple

En alguns establiments s'han deixat d'agafar reserves per evitar "aglomeracions", però tot i així els números són bons

La piscina i la casa de la Masia Rovira, al Solsonès | ACN La piscina i la casa de la Masia Rovira, al Solsonès | ACN

La Catalunya Central s'ha convertit en una de les principals destinacions turístiques aquest estiu. Tot i la pràcticament nul·la presència de clients estrangers, els catalans han optat per les comarques interiors. L'ocupació als càmpings ronda, de mitjana, el 80% aquest mes d'agost i fins i tot alguns negocis que han optat per no agafar reserves per evitar aglomeracions i garantir les distàncies. En el cas de les cases rurals, la valoració també és positiva i en algunes zones com al Berguedà confien a assolir el ple aquest agost. Els responsables, en general, celebren "la remuntada" després d'haver-se quedat sense la primavera per culpa de la pandèmia.

El Berguedà és la comarca de la Catalunya Central que està assolint uns millors registres aquest estiu. Segons Oriol Baños, president de l'Associació d'Agroturisme del Berguedà, l'ocupació mitjana de les 81 cases que formen part del col·lectiu ronda el 90% i confien a arribar al ple. 

Pel que fa al Solsonès, els registres també són bons. La presidenta de l'Associació de Turisme Rural del Solsonès (TRAS), Pilar Bielsa, explica que van arrencar la campanya d'estiu amb por "perquè les reserves van arribar tard". "Però ara la veritat és que anem bé, se segueixen fent reserves amb poca antelació, d'un dia per l'altre, però està sent un any bo", diu.

A Osona, els càmpings també estan assolint uns molt bons registres. Des del Càmping Vidrà, Bea Balmes explica que estan tenint "més gent que mai". En el seu cas, s'han decantat per restringir l'aforament al 50% per evitar "massificacions, però si no podríem estar perfectament al 90%", assegura. 

Més informació
Grup Carles es reforça a Osona
El turisme rural penjarà el cartell de complet
Avui et destaquem
El més llegit