La Cecot i Eines de País arrasen a la Cambra de Terrassa

La patronal terrassenca podrà obtenir la presidència del ple després d'aconseguir 15 de les 25 vocalies que estaven en joc

Ple de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa Ple de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa

La Cecot ha aconseguit 15 de 25 vocalies que estaven en joc en les eleccions per sufragi universal de la Cambra de Comerç de Terrassa, que li permetran obtenir la presidència en el ple. Eines de País, la candidatura sobiranista que comptava amb el suport de l'ANC i que a la Cambra de Barcelona ha estat la més votada, n'ha obtingut 10 (cinc són de Sant Cugat del Vallès).

Més info: "Visca la República!" a la Cambra de Barcelona

Els resultats, que s’han conegut a les dues de la matinada recullen la gran mobilització que han generat els comicis. La Cambra de Terrassa és la que més ha augmentat la participació de tot Catalunya. Els vots s’han més que multiplicat per 6. És la primera vegada que la Cambra de Terrassa celebrava eleccions.

La Cambra de Terrassa és la més antiga de Catalunya i la tercera de l'Estat. Les eleccions per sufragi universal s'han celebrat, de forma remota, del 2 al 7 de maig, i de forma presencial, aquest dimecres. En sufragi universal s’escullen 30 persones. El ple el conformen 45 membres. Deu són de les empreses que contribueixen econòmicament a la Cambra. Les 30+10, el primer dia del ple, escullen els 5 darrers membres, a proposta de les organitzacions empresarials.

Finalment, serà el Ple qui votarà el nou president. El fins ara president, Marià Galí, va anunciar abans de les eleccions que no es tornaria a presentar.

Impugnació de centres

Cal afegir que Eines de País ha impugnat els centres de votació que la Cecot va habilitar al Mercat de la Indepèndencia i a la seu del carrer Sant Pau, 6, de Terrassa, per entendre que eren contraris a la instrucció de la Junta Electoral Central del 30 d’abril.

Els dos candidats que més vots absoluts han rebut eren de la candidatura d'Eines de País: Jordi Roset de Catalonia Independent Investments i Miquel Serracanta de Solutions&Decisions.

Més informació
Campanya, picabaralla i cues per votar a la Cambra de Barcelona
Caiguda (o no) del sistema de votació remota a la Cambra?
Avui et destaquem
El més llegit