Cecot demana al Govern central que revisi els criteris dels fons europeus

Abad destaca que les ajudes han de ser una oportunitat única per a ajudar autónoms, pimes i microempreses

El president de Cecot, Antoni Abad, durant una roda de premsa | ACN El president de Cecot, Antoni Abad, durant una roda de premsa | ACN

El president de Cecot, Antoni Abad, ha demanat aquest dimecres al Govern central que revisi els criteris per distribuir els recursos del Fons REACT-EU entre les comunitats autònomes. Abad ha considerat que no són proporcionals, estan per sota del PIB que genera l'economia catalana i no s'equiparen al pes de l'impacte del coronavirus, "segueix els de la UE amb els estats membres per fer front a les conseqüències de la pandèmia", ha afirmat en un comunicat.

Així mateix, el president de Cecot ha subratllat que no té en compte "l'impacte de la pandèmia sobre l'atur en general, ni el juvenil en particular, i molt menys amb el nombre d'ERTO" que presenten les empreses.

Ha recordat que aquests fons "són una oportunitat única per reactivar el teixit productiu, bàsicament autònoms, microempreses i pimes", i ha advertit que faran un seguiment dels ajuts que es destinin a projectes amb pocs gestors i que deixin de banda una tipologia de companyies que suposa el percentatge més gran de la demografia empresarial, les pimes.

També ha suggerit que es faci una "proporcionalitat en la territorialització" dels fons, i ha precisat que a Catalunya de cara al 2021 estan per sota del PIB que genera la seva economia i, fins i tot, per sota del criteri de distribució per població.

El Ministeri d'Hisenda ha estimat traspassar 596 milions d'euros, un 14% dels 4.253 que es preveu preasignar a les comunitats autònomes, als pressupostos generals de l'Estat (PGE) de l'any vinent i 1.706 dels 10.000 milions del Fons REACT-EU, un 17% del total.

El projecte de llei de pressupostos del 2021 es publica en el BOE aquest dijous 31 de desembre i entrarà en vigor a partir del divendres 1 de gener.

Més informació
Garrofé passa el relleu de la secretaria general de la Cecot a Oriol Alba
Cecot es querella contra l'Estat pel Castor
Avui et destaquem
El més llegit