Martorell celebra l'arribada del Centre d'FP per liderar l'automoció

Fonollosa assegura que l’avís de revertir la cessió dels terrenys ha estat determinant perquè el Govern desencalli la gestió del centre

El Centre d’FP d’Automoció reforça Martorell en el sector | iStock El Centre d’FP d’Automoció reforça Martorell en el sector | iStock

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, aplaudeix la licitació per gestionar i explotar el Centre de Formació Professional d’Automoció (CFPA) gairebé cinc anys després de la seva inauguració i ha vaticinat que servirà per reforçar el paper de la ciutat com a capital del sector. “Som la capital de l’automoció, amb un gran pol industrial amb la Seat i altres empreses que demanen una preparació idònia per cobrir els llocs de treball de les seves fàbriques”, ha subratllat Fonollosa en un comunicat. L’alcalde ha lamentat el retard en la licitació, si bé ha assegurat que l’avís de l’Ajuntament de revertir la cessió dels terrenys si no s’adjudicava de forma immediata ha estat determinant perquè la Generalitat desencallés la situació.

Més info: El Centre de Formació Professional d'Automoció de Martorell obrirà després de sis anys

Fonollosa ha recordat que la cessió dels terrenys es va fer el 2009 per construir el centre, i que aquest 2019 el ple municipal va plantejar un ultimàtum a la Generalitat perquè en licités la gestió o, si no, desfaria l’acord. L’Ajuntament va fer aquest avís al gener i a l’abril el Govern es va comprometre a desencallar la situació, que ha concretat aquest estiu obrint la licitació.

La previsió és que el CFPA imparteixi la formació inicial mitjançant la modalitat dual i també la formació professional per a l’ocupació de persones en atur i en actiu. També inclourà formació per a empreses.

Més informació
El centre d'FP de l'Automoció de Martorell iniciarà els cursos el 2019
Martorell aposta per l'emprenedoria en l'automoció
L'automoció crearà 2.000 llocs de feina a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit