El Consell Territorial de la PIME valora les dificultats per trobar perfils professionals

La primera trobada de secretaris generals de les organitzacions del Consell ha acollit un total de 20 representants que han establert el Pla de Treball 2024-2025

Els 20 representants de les organitzacions patronals territorials | Cedida Els 20 representants de les organitzacions patronals territorials | Cedida

El Consell Territorial de la PIME, format per les 20 organitzacions empresarials territorials de Catalunya confederades a la patronal Foment del Treball, ha mantingut avui una reunió dels seus secretaris generals. És la primera gran trobada d’aquesta organització que va veure la llum l’octubre d’enguany. Els secretaris generals de les organitzacions territorials membre del Consell territorial de la PIME de Foment del Treball es va reunir el passat dimarts dia 12 de desembre a Barcelona en una jornada en la qual han debatut sobre el Pla de Treball pel període 2024-2025, la creació dels consells sectorials del SOC i el creixement empresarial. La reunió ha mantingut debats en diferents matèries, de les quals destaquen:

Mercat de Treball

Novembre va tancar amb un atur registrat de 339.907 persones a Catalunya (un 0,06% més que al mes anterior i un -2,6% respecte a l’onzè mes de l’any anterior). Pel que respecta a l’afiliació, a finals de novembre a Catalunya hi havia 3.713.356 persones afiliades a la Seguretat Social, el qual representa una variació mensual negativa del -0,04% i una variació anual del 2,64%.

Més info: Un tímid repunt de l'atur marca el millor novembre des del 2007

Respecte a la contractació aquest últim mes també es va registrar una lleugera caiguda intermensual del -0,11%. Del total de contractes registrats, el 40,38% va ser de caràcter indefinit i el 59,62% temporals.

Dificultats per trobar perfils professionals

Afegit al context del desenvolupament de les dades d’ocupació, continua creixent la dificultat per contractar personal amb les qualificacions i capacitats necessàries per al correcte funcionament de les empreses i per trobar equilibris entre l’oferta formativa i el sector productiu de cada territori. Els secretaris generals de les organitzacions territorials sol·liciten que es duguin a terme reformes encaminades a millorar la productivitat de les empreses.

A finals de novembre a Catalunya hi havia 3.713.356 persones afiliades a la Seguretat Social

Creixement empresarial

La jornada ha tancat destacant la importància dels projectes i serveis de les organitzacions empresarials orientades al creixement empresarial. En aquest espai es va fer palesa la necessitat d’elaborar polítiques pensades en les empreses més petites i la promoció del creixement empresarial per enfortir la creació d’ocupació i donar més estabilitat al ja existent.

Més informació
La UEA posarà en valor la força de la indústria al VII Fòrum Empresarial de l’Anoia
La UEA i la Fundació Impulsa volen crear oportunitats de futur per als joves
Comercial Godó, Stikets, Inserma Anoia i Waterologies, protagonistes de la Nit Empresarial UEA
Avui et destaquem
El més llegit