Una cooperativa de persones amb discapacitat recupera l'activitat de 10 quioscs

La iniciativa vol generar oportunitats laborals per als col·lectius de difícil inserció i explorar nous models que assegurin la permanència d'aquests establiments

Un quiosc de premsa de les Rambles Un quiosc de premsa de les Rambles

Una cooperativa integrada per persones amb diversitat funcional gestionarà 10 quioscos actualment en desús. La iniciativa impulsada per l'Ajuntament de Barcelona té el doble objectiu d'explorar com ha de ser el model futur de quiosc a la ciutat i, d'altra banda, aconseguir una major inclusió laboral de les persones d'aquest col·lectiu, segons informen en un comunicat.

Els 25 cooperativistes que intervindran en el projecte, liderat per l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ja han estat seleccionats i en els pròxims 4 o 6 mesos faran el pla de negoci i determinaran quin ús tindrà el quiosc. De moment, la intenció és que els establiments ofereixin serveis extres, a banda de la venda de premsa i revistes, que els converteixin en un punt de referència veïnal. Alhora, aquestes iniciatives serviran també com a banc de proves per determinar la seva viabilitat, amb la voluntat que siguin incorporades en el futur model de quioscos.

El projecte no només vol impulsar oportunitats laborals per a les persones amb diversitat funcional, sinó també facilitar-ne la inclusió, ja que es tracta d'un col·lectiu històricament oblidat que d’aquesta manera pot participar d’una activitat inserida en la comunitat. Segons les dades aportades pel consistori, només el 36% de la població amb diversitat funcional busca feina i només el 25,8% en té.

Més informació
L'Ajuntament de Barcelona sancionarà el mòbing immobiliari
L'Ajuntament de Barcelona ordena tancar 4.148 pisos turístics il·legals els dos últims anys
Airbnb compartirà dades amb l'Ajuntament de Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit